Пропаганда Москви працює: У Stratfor заявили про різке зростання проросійських настроїв у Сербії

Дві головні новинні мережі Кремля почали пропонувати телевізійні програми, онлайн-новини і радіопередачі сербською мовою.

Ілюстрація: kartinohigh.ru

Різке нарощування Росією своєї присутності в медійному полі Сербії призвело до зміни громадської думки сербів на користь відносин з РФ, а не з Європейським Союзом. Про це повідомили в приватній американській розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, передають Патріоти України.

За даними експертів, за останні два роки вплив Росії у Сербії помітно зріс. Так, за інформацією Бєлградського центру євроатлантичних досліджень, число російських ЗМІ та неурядових організацій в країні з 2015 року зросла з менш ніж дюжини до більш ніж 100.

Дві головні новинні мережі Кремля - "Супутник" і "РТ" (раніше Russia Today) - почали пропонувати телевізійні програми, онлайн-новини і радіопередачі сербською мовою. Крім того, російська державна газета "Російська газета" друкує в Москві широко поширений тижневик "Недельнік" і відправляє його в Сербію.

Як відзначають аналітики Stratfor, російські ЗМІ в Сербії успішно використали антизахідну риторику, наприклад, нагадування про бомбардування НАТО в 1999 році і підтримку Москвою Бєлграда в ході цього конфлікту.

В результаті, згідно з опитуванням, проведений в лютому 2017 року сербським тижневиком Vreme, близько 68% сербів вважають за краще відносини з Росією відносин з Європейським Союзом.

Росія готує наступ влітку: Експерт назвав міста, які хочуть захопити окупанти

четвер, 18 квітень 2024, 9:23

Армія Російської Федерації влітку спробує розвинути свій наступ на двох основних напрямках у Донецькій області: на Костянтинівку-Краматорськ і на Покровськ. Таку думку в ефірі FREEДОМ висловив військовий експерт Сергій Грабський, передають Патріоти Укр...

Обстріли лише посиляться? Росія намагається змусити українців покинути друге за величиною місто, - Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 9:14

Майже ніхто не прогнозує, що російським силам вдасться захопити Харків найближчим часом. Як пише Bloomberg, українські та західні офіційні особи розглядають посилений обстріл Росією міста Харкова як спосіб змусити мирних жителів евакуюватися, передают...