"Прощай, немытая...": Росія втратила статус стратегічного партнера ЄС

Сандра Калнієте порекомендувала направити РФ чіткий сигнал про необхідність зміни зовнішньополітичного курсу.
Сандра Калнієте. Фото: Gorod.lv.

Члени комісії Європарламенту із закордонних справ підтримали доповідь депутата від Латвії Сандри Калнієте про те, що Росію не можна вважати стратегічним партнером ЄС на тлі її підривної зовнішньої політики і агресії проти України. Про це повідомила прес-служба Європейської народної партії, передають Патріоти України.

На її думку, Росія почала становити небезпеку для інших країн ще з моменту нападу на Грузію в 2008 році. На сьогоднішній день, вважає Калнієте, в ситуації з Росією необхідно відкинути «милі розмови» і спроби домовитися дипломатичним шляхом, при цьому діяти більш жорстко.
Доповідач порекомендувала направити РФ чіткий сигнал про необхідність зміни зовнішньополітичного курсу. В іншому випадку, антиросійські санкції будуть посилені. Євродепутат також підкреслила, що в умовах агресії проти України та інших європейських країн, Росія навряд чи може розраховувати на будь-яке співробітництво з Європейським Союзом. Разом з тим депутат наголосила на необхідності підтримки громадянського суспільства в РФ.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...