"Прощай, немытая": Росіянам залишилось вільно користуватись світовою мережою інтернету лічені місяці

Такими планами поділилось міністерство оборони РФ, на котре покладена епохальна скрепна місія

Міністерство оборони Росії приступило до створення мультисервісної транспортної мережі зв'язку (скорочено - МТСС), яка стане основою для «суверенної інтернету». Про це повідомляють «Известия» з посиланням на Міноборони, зазначають Патріоти України. З кінця 2019 року планується весь контент Мережі фільтрувати, а росіяни зможуть бачити тільки дозволені сайти і сервера.
Як повідомили у відомстві, МТСС буде повністю готова через два роки, а перший етап роботи буде завершено до кінця 2019 року. До цього часу військові мають намір прокласти волоконно-оптичний кабель через Арктику.
Відзначається, що для мережі буде створений свій пошуковик, електронний журнал обліку дій, а також своя система ідентифікації користувачів. Мережа буде повністю закрита від світового інтернету і не буде мати точок обміну трафіком з ним. Всю інформацію планується зберігати на серверах Міноборони, яке вже почало створювати територіально розподільні центри обробки даних.
14 грудня 2018 року члени Ради Федерації Андрій Клішас, Людмила Бокова і Андрій Луговий внесли до Держдуми законопроект про захист російського інтернету від загроз з боку інших держав, що передбачає відключення Рунета від світової мережі. У пояснювальній записці до документа зазначалося, що проект закону «підготовлений з урахуванням агресивного характеру прийнятої у вересні 2018 року Стратегії національної кібербезпеки США».
12 лютого 2019 Держдума прийняла законопроект у першому читанні. За прийняття документа проголосували 334 депутати, 47 висловилися проти. Також проект закону підтримали в уряді, експертна рада при якому підрахував, що його виконання зажадає до 130 мільярдів рублів додаткових витрат щорічно.

Оце так поворот! Союзники Путіна таємно поставляють Україні боєприпаси, - WSJ.

вівторок, 19 березень 2024, 9:01

Чехія використовує контакти часів холодної війни, щоб отримати такі необхідні Україні боєприпаси. В умовах, коли допомога США в постачанні зброї заблокована, виробництво боєприпасів на Заході повільно зростає, а запаси Києва скорочуються, Прага закупов...

Заява людини чиї слова, доведено, на вагу золота: "Незабаром європейські компанії вироблятимуть необхідну для України кількість боєприпасів", - президент Чехії Павел

вівторок, 19 березень 2024, 8:38

Європейські компанії незабаром будуть спроможні виробляти необхідну кількість боєприпасів, як для себе, так і для України. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, інформує Радіо Свобода. "Виробництво необхідної кількості снарядів потребує часу. Це ви...