Прощавай, Мундіаль: Верховна Рада готується заборонити трансляцію ЧС-2018 з Росії

В заходах ЧС 2018 братимуть участь перші особи Росії, а засоби масової інформації країни-агресора використають таку можливість для всілякої популяризації Російської Федерації на міжнародній арені.

У Верховній Раді прийняли рішення щодо ЧС-2018. Фото: Інформатор.

Парламентський комітет з питань свободи слова підтримав проект постанови щодо недопущення трансляції в Україні Чемпіонату світу з футболу в Росії. Про це повідомляє в своєму Твіттері медіаексперт Світлана Остапа, передають Патріоти України.

Постановою № 8343, внесеною до Верховної Ради 11 травня, пропонується визнати, що трансляція в Україні заходів, які відбуватимуться на території РФ в рамках проведення ЧС 2018, вважатиметься такою, що порушує законні права та інтереси громадян України внаслідок збройної агресії і тимчасової окупації Російською Федерацією частини території України.

В пояснювальній записці йдеться про те, що в заходах ЧС 2018 братимуть участь перші особи Росії, а засоби масової інформації країни-агресора використають таку можливість для всілякої популяризації Російської Федерації на міжнародній арені, попри засудження цивілізованим світом агресивної політики Росії та санкцій проти Росії.

На думку авторів постанови, заборона трансляції сприятиме реалізації міжнародно-правової відповідальності Російської Федерації. Крім цього – не допустить популяризацію в Україні держави-агресора.

"Питання для нас і для них в тому": Від Часового Яру залежить доля битви за Донбас, "заруба" буде страшною, - експерт

понеділок, 6 травень 2024, 16:49

Росіяни розуміють, що від контролю над Часовим Яром залежить питання, хто взагалі виграє велику битву за Донбас. Військовий аналітик, ветеран АТО Євген Дикий в ефірі телемарафону зазначив, що цілі росіян у цій війні проти України незмінні - це повна пе...

Хоче продемонструвати силу: Путін віддав наказ провести навчання із застосування ядерної зброї

понеділок, 6 травень 2024, 16:30

Очільник Кремля Володимир Путін доручив Генштабу ЗС РФ провести навчання із застосування нестратегічної ядерної зброї. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони країни-агресорки, передають Патріоти України. "За дорученням верховного головноком...