Прощавай, зброє: Трамп виключив з програми заклик надати Україні військову допомогу

Дональд Трамп висловив неочікувану позицію щодо зовнішньої політики.

Дональд Трамп. Фото hvylya.net

На засіданні комітету Республіканської партії США з питань національної безпеки представники кандитата від партії міліардера Дональда Трампа потурбувалися про те, щоб із текста програми політсили виключили заклик до надання Україні летальної зброї, повідомляють Патріоти України.

Про це пишуть в The Washington Post.

Зустріч відбулася у Кливленді минулого тижня. Як пише видання, прибулі кандидати були вражені, коли представники виборчого штабу Трампа вжили низку заходів, щоб не дозволити виконання зобов'язань з надання зброї Україні.

Ініціатива додати пункт про допомогу з летальною зброєю йшла від делегата комітету від штату Техас Дайани Денман, яка під час праймеріз підтримувала іншого кандидата від республіканців Теда Круза, який покинув президентські перегони. Як додаток до програми Денман, був озвучений заклик щодо збереження або посилення санкцій проти Росії, збільшення допомоги Україні та надання летального озброєння" українським військовим.

У запропонованому додатку також сказано, що після закінчення "холодної війни" ідеалу єдиної та вільної Європи все ще загрожує тривала військова агресія Росії на території України". Також у своїх пропозиціях Денман говорить, що "Український народ заслуговує на наше захоплення та підтримку у своїй боротьбі".

Після цього в роботу засідання втрутилися представники штаба Трампа, які були не делегатами, а лише спостерігачами. Співпрацюючи з делегатами, які симпатизують кандидату в президенти, вони досягли поправок у формулюванні. Наприклад, заклик до надання летальної зброї був змінений на "забезпечення необхідної допомоги".

WP нагадує, що глава передвиборчої кампанії Трампа Пол Манафорт понад 10 років працював радником "Партії регіонів", прем'єра, а потім президента Віктора Януковича, співпрацював з холдингом Рината Ахметова СКМ. Наближені люди міліардера наголошують, що він вважає головною загрозою Європи відкриті кордони та ісмамістів, а не Росію.

Cкільки чеченців воює на боці росіян проти України: Розвідка Британіїх озвучила цифри

понеділок, 6 травень 2024, 19:56

На війні з Україною у проросійських чеченських підрозділах зараз перебуває близько 9 тис. осіб. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, проросійські чеченські сили воюют...

За безпрецедентну кібератаку московських спецслужб: Німеччина відкликала посла з РФ

понеділок, 6 травень 2024, 19:27

Німеччина відкликала свого посла з Росії для консультацій після того, як Берлін звинуватив Москву в кібератаках на оборонні та аерокосмічні компанії та партію влади. Про це заявив речник міністерства закордонних справ ФРН, повідомляє Reutersу понеділок...