Просто і ефективно: Міністр юстиції запропонував звільнити 800 суддів часів Януковича

За його словами, за чинною Конституцією, вони не мають права виносити рішення.

Ілюстрація: ЖЖМіністр юстиції Павло Петренко запропонував звільнити 800 суддів, призначених за часів правління Віктора Януковича, у яких закінчився термін 5-річної каденції, повідомляють Патріоти України.

"Я пропоную дуже швидкий рецепт, як швидко показати людям отримання нової якості суддів. 800 суддів, які призначалися Януковичем на 5 років, у них закінчилася каденція", - сказав Петренко.

За його словами, за чинною Конституцією, вони не мають права виносити рішення. "Вони собі ходять на роботу, отримують суддівську зарплату і нічого особливо не роблять. Верховна Рада за 15 хвилин свого робочого часу може вирішити це питання - винести в сесійний зал цих 800 суддів, відправити їх на свободу своїм результативним голосуванням і відкрити конкурс на 800 нових вакантних посад", - заявив Петренко.

Він додав, це означає, що "ми дуже швидко можемо отримати 800 нових суддів, які будуть фундаментом початку судової реформи. Йдеться про суддів районних судів, тих, які спілкуються щодня з українцями".

Нагадаємо, незважаючи на те, що Конституційний суд ще влітку 2015 розглянув законопроект про внесення змін до Конституції в частині зняття депутатської та обмеження суддівської недоторканності, документ так і не був винесений на перше читання, оскільки у нього наразі немає підтримки серед нардепів.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...