Протести у Росії: серед заарештованих – 14 журналістів

Про це повідомила міжнародна організація «Репортери без кордонів», у заяві стосовно загальноросійської антикорупційної акції 26 березня.

Масштаби події та реакцію на них силовиків, «Репортери» охарактеризували, як безпрецедентні. Затриманих 1,8 тис. - з, за різними оцінками, 32 – 93 тис. учасників. Такі дані, як повідомляє «Патріоти України» , наводить «Українська правда».

Найбільш брутально, затримавши аж 7 журналістів, поставилися до «четвертої влади» не у столиці, як очікувалося, а головному місті Дагестану - Махачкалі. Поліція «білокам’яної» спромоглася запроторити до буцегарні лише шістьох представників ЗМІ. Трьох з них потім звинуватили в участі у несанкціонованому мітингу.

Ще один отримав чотирьохденний адміністративний арешт у Саратові. «Репортери без кордонів» зафіксували і побиття журналіста з Петрозаводська. Невідомий співробітник поліції без жетона вдарив його в обличчя і по нозі, розбив окуляри, образив.

З огляду на чисельні прояви свавілля проти ЗМІ під час антикорупційних виступів 26 березня робиться висновок, що поліцією порушується як російське законодавство, так і міжнародні договори, до яких приєдналася їхня країна. У зв`язку з цим пролунав заклик припинити провадження, порушені проти журналістів.

США погрожують австрійським власникам знищити Raiffeisen Bank International, якщо той продовжуватиме свій бізнес на крові з росією - ЗМІ

четвер, 16 травень 2024, 8:05

Відлучення від операцій з американською валютою не зможе пережити жодна міжнародна фінансова установа. Як то Raiffeisen, чи більш скромного і живучого OTP Bank (угорцям також варто приготуватись до "листів щастя" з Вашингтона). Raiffeisen може опинитис...

Хіти тижня. Аншлаги Кобзона продовжують зашкалювали третю добу поспіль: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 16 травня

четвер, 16 травень 2024, 7:50

Втрати автотранспорту ворогом б'ють рекорди. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.05.24 орієнтовно склали: