Проти Вілкула-молодшого відкрито кримінальне провадження

Сам Вілкул стверджує, що провадження застаріле і було відкрите ще під час виборчої кампанії з метою тиску на нього.

Олександр Вілкул. Фото:www.segodnya.ua

Прокуратура Дніпропетровська відкрила кримінальне провадження проти колишнього віце-прем'єра часів Януковича Олександра Вілкула за підозрою у зловживанні службовим становищем. Про це повідомила адвокат Оксана Томчук на своїй сторінці в соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

"Нарешті провадження щодо злочинних діянь даного громадянина внесені до реєстру і розпочато досудове розслідування", - написала вона.

У той же час прес-секретар Вілкула-молодшого Сергій Мілютін в коментарі повідомив, що йому про це нічого невідомо.

Як пізніше повідомив сайту ЛІГА.net Олександр Вілкул, заява Томчук - це "Це чистий фейк ... Це не кримінальна справа, а кримінальне провадження, тобто тільки розслідування.

Провадження це застаріле, воно внесено в єдиний реєстр досудових розслідувань ще 11 листопада 2015, щоб чинити на мене тиск у розпал виборчої кампанії. Слідчі прокуратури так здивовані, що жодного разу не викликали мене на допит", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Томчук повідомляла, що суд Дніпропетровська зобов'язав обласну прокуратуру відкрити кримінальне провадження проти Вілкула за ч. 5 ст. 191 і (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) КК України.

За її словами, йдеться про зловживання, скоєні Вілкулом під час роботи головою Дніпропетровської облдержадміністрації, та пов'язані з будівництвом надземного переходу на проспекті ім. Газети Правда, реконструкцією даного проспекту і вимаганням неправомірної вигоди при будівництві Дніпропетровського метрополітену.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...