Провал американської розвідки: У Китаї за два роки знешкоджено не менше 20 агентів ЦРУ, - The New York Times

Американські слідчі переконані, що в ЦРУ завівся "кріт", або ж китайці зламали таємну систему ЦРУ.

NYT розповіла про ліквідацію майже 20  інформаторів ЦРУ в Китаї. Фото: ЖЖ.Китайський уряд "систематично знищує" в країні операції Центрального розвідувального управління США, а з кінця 2010 до 2013 років вбито або ув'язнено принаймні 20 агентів. Про це пише The New York Times з посиланням на американських чиновників, які говорили на умовах анонімності, передають Патріоти України.

Видання опитало нинішніх і колишніх американських чиновників, які описали розвідувальну діяльність як одну з найгірших за останні десятиліття.

Кількість втрат ЦРУ в Китаї можна порівняти із кількістю втрат в Радянському Союзі і Росії в результаті зради співробітником ЦРУ Олдрічем Еймсом і агентом ФБР Робертом Хансеном.

Досі невідомо, що стало причиною найбільшого провалу американської спецслужби. Деякі слідчі переконані, що в ЦРУ був "кріт", в той час як інші вважають, що китайці зламали таємну систему ЦРУ, що використовується для зв'язку з іноземними інформаторами.

Слідчі підозрюють, що "кротом" міг бути колишній оперативник ЦРУ, але не змогли зібрати достатньо доказів, щоб арештувати його, і тепер він живе в іншій азійській країні.

ФБР і ЦРУ дійшли висновку, що з 2013 Китай більше не має можливості ідентифікувати американських агентів. Хоча від офіційних коментарів у ЦРУ відмовилися.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...