Провал "проекту": З 22 спостережних веж для "Стіни" Яценюка... 14 виявилися бракованими

Наразі прокуратура буде встановлювати, як чиновники допустили таку закупівлю.

Ілюстрація: ЖЖ

Державна прикордонна служба заявляє, що фірма-підрядник поставила 12 неякісних спостережних вишок Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства,

"У 2014 році за кошти, виділені зі спецфонду уряду, Держприкордонслужба закупила 22 спостережні вежі з подальшою їх установкою на ділянці Харківського загону. Термін виконання комплексу робіт завершився в січні 2016 року", - йдеться в ньому.

У той же час відзначається, що в квітні, за результатами перевірок якості установки 22 вишок на ділянці Харківського загону, групою офіцерів загону були виявлені недоліки в 12 спорудах.

Крім того, ще 2 вишки не були прийняті на баланс в зв'язку з неякісним виконанням робіт по їх установці. "У свою чергу фірма-виконавець на відповідні офіційні зауваження від Харківського прикордонного загону не відреагувала, відмовилася підписувати відповідні акти та усувати виявлені недоліки", - підкреслюють у відомстві.

У зв'язку з чим, Держприкордонслужба проінформувати військову прокуратуру про відсутність реакції з боку виконавця.

Нагадаємо, у вересні 2014 року тодішній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк презентував проект укріплення кордону України з Росією під назвою "Стіна". Відразу ж на ці роботи уряд виділив 335 млн гривень.

Пізніше проект було переіменовано в "Європейський вал", а його прогнозний кошторис зріс до 4 млрд гривень. Цього серпня стало відомо, що Національне бюро розслідувань України працює над кримінальним провадженням відносно розкрадань коштів на будівництві "Стіни".

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...