Провали і невдачі президента: Як виконує свої обіцянки Петро Порошенко (інфографіка)

25 травня 2014 Петро Порошенко виграв вибори Президента України.

Два роки тому  Петро Порошенко став Президентом України. Фото: 112.ua.

Сьогодні виповнюється рівно 2 роки з моменту історичного голосування України на президентських виборах, переможцем яких став Петро Порошенко – людина з неоднозначною біографією, високими бізнес-здібностями та дипломатичними навичками. Ймовірно, саме остання якість і допомогла Порошенку здобути перемогу в першому турі виборів, причому зі значною перевагою над конкурентами: найближча переслідувачка нинішнього Гаранта, Юлія Тимошенко, на виборах 25 травня 2014 року набрала 12,8% голосів виборців проти 54,7% у Порошенка. Про це розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Обраний на хвилі постреволюційного оптимізму й на тлі розгортання військових дій на Сході, Порошенко розмірковував досить різко, щоб бути підтриманим радикальною частиною населення, й досить тверезо, щоб залучити людей із помірними поглядами. Через два роки «Слово і Діло» вирішило по-новому поглянути на обіцянки Президента та показати, що зі сказаного ним було популізмом, а що потягнуло за собою реальні дії.

Зображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Варто відзначити, що до загальної статистики відповідальності Порошенка включені не лише його Президентські та передвиборчі обіцянки, а й ті зобов'язання, які він брав на себе в ранзі глави наглядової ради Нацбанку, міністра закордонних справ і депутата Верховної Ради VII скликання: незважаючи на те, що основну кількість обіцянок він дав саме як Президент України, «Слово і Діло» прагне продемонструвати його загальну відповідальність як державного діяча.

Таким чином, починаючи з 2011 року, Петро Порошенко дав загалом 298 обіцянок, з яких виконав 123, тобто 41%. 70 обіцянок нинішнього Глави держави отримали статус «не виконано», ще 105 наразі мають статус «у процесі», що означає, що термін їх виконання ще не сплив.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...