Провокація чи щось більше? Російські військові увірвалися на територію Грузії (фото)

Російські військові увійшли в село Хурвалеті, яке розташоване на лінії поділу в зоні грузино-осетинського конфлікту. Про це заявив лідер антиокупаційного руху "Сила в єдності" Давид Кацарава, повідомляють Патріоти України.

За його словами, зараз в Хурвалеті направляються активісти. Інформацію також підтверджують місцеві жителі в соцмережах, відзначаючи, що російські військові зайняли частину села.

При цьому грузинська поліція не пропускає в бік села журналістів і присутніх громадян, заблокувавши всі проходи і відмовившись коментувати ситуацію.

Місцеві жителі повідомили, що обстановка в селі залишається напруженою. Російські військові перетнули лінію поділу і не пускають людей на власні ділянки. При цьому пересування російських військових було помічено біля села Атоці.

За словами мера Горійського муніципалітету Костянтина Тавзарашвілі, військові в масках знаходяться на підконтрольній центральній владі Грузії території. "Поки невідомий мотив їх появи. На місці знаходяться грузинські правоохоронці", — повідомив Тавзарашвілі.

Раніше у села Хурвалеті з боку самопроголошеної республіки Південна Осетія російські військові встановили спостережний пункт з вишкою.

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...

"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил": Навіть зі зброєю від США потрібен час на стабілізацію фронту, - Коваленко

середа, 24 квітень 2024, 15:39

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко...