Провокація Москви: В УПЦ МП погрожують жорсткими репресіями своїм архієреям за участь в Об'єднавчому соборі

Керівництво Української православної церкви (Московського патріархату) погрожує жорсткими репресіями своїм архієреям та священникам, які мають намір брати участь в Об’єднавчому соборі українських православних церков, який запланований на 15 грудня у Софійському соборі у Києві, релігійно-інформаційну службу України, повідомляють Патріоти України.

«Напередодні об’єднавчого Собору, який завтра відбудеться у Києві, на єпископат УПЦ МП здійснюється морально-психологічний тиск з боку церковного керівництва», - йдеться в повідомленні. РІСУ з посиланням на конфіденційні джерела зазначає, що керівництво УПЦ МП готово застосувати суворі санкції до єпископів, які візьмуть участь в Об’єднавчому соборі. «Деяким з них уже погрожували репресіями, тому архієреї, які мають намір завтра обирати предстоятеля та створювати нову церкву, намагаються це тримати в таємниці», - пише ЗМІ.

Як повідомляє РІСУ, «церковне керівництво УПЦ МП буде діяти блискавично, як тільки довідається що хтось з владик виїхав у Київ. «Неслухняних» архієреїв, зокрема, планується тут же усувати з кафедр та застосовувати до них канонічне покарання. За сигналом з центру планується також оперативне захоплення приміщення єпархіального управління та кафедрального собору. Схожі репресивні заходи застосовуватимуться й до священиків УПЦ МП».

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...