Прибуток мали солідний: У рівненської бурштинової мафії вилучили обладнання на 11 млн гривень

Серед вилученого - мотопомпи, транспортні засоби та інші знаряддя незаконного промислу.

Ілюстрація: ЖЖ

За три місяці у Сарненському районі Рівненщини вилучили обладнання для видобутку бурштину на загальну суму понад 11 мільйонів гривень. Серед вилученого - мотопомпи, транспортні засоби та інші знаряддя незаконного промислу. Про це заявили у Національній поліції, повідомляють Патріоти України.

Правоохоронці також повідомили, що за той період застали за незаконним видобутком 125 людей, вилучили більше 420 кілограмів бурштину-сирцю, 30 людям повідомили про підозру.

Нагадаємо, що внаслідок спецопераці поліції, СБУ та ГПУ був затриманий заступник облпрокурора Рівненської області Андрій Боровик. Його підозрюють в організації злочинного угрупування з незаконного видобутку бурштину на Рівненщині.

Окрім того, у зв’язку з викриттям схеми прикриття незаконного видобутку бурштину генпрокурор Юрій Луценко анонсував кадрові чистки в обласній прокуратурі. Від виконання обов’язків вже відсторонений прокурор Анатолій Ковальчук. У причетності до незаконного видобутку бурштину у Рівненській області підозрюють 32 людини. Луценко повідомив про затримання п'ятьох учасників схеми.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...