Причетні до трагедії Іл-76: Оприлюднено паспорти російських найманців із ПВК "Вагнера''

Розслідувачі оприлюднили скан-копії паспортів 6 позаштатних співробітників Головного розвідувального управління Росії, які воювали на Донбасі. Документи та відомості про нагородження російськими державними нагородами тих з них, хто найбільш відзначився в боях, опубліковано міжнародним розвідувальним співтовариством InformNapalm, повідомляють Патріоти України.

"Опублікована інформація розкриває дані осіб, які в Росії становлять державну таємницю, і свідчить, що приватна військова кампанія "Вагнера" є лише прикриттям для діяльності "позаштатної" окремої бригади ГРУ. Тому всі злочини її службовців є військовими злочинами керівництва Російської Федерації, а не приватної особи або компанії", - пишуть розслідувачі.

Їхні прізвища збігаються зі списком осіб, який опублікувала служба безпеки України 7 жовтня.

1. Шаповалов Віктор Вікторович, 17.08.1985, адреса реєстрації: Волгоградська область, селище Донське, вул. Центральна, б. 17 кв. 2. Посада: механік-водій танкової роти ПВК "Вагнера", особистий номер - М-0808, позивний - "Ковпак".

Паспорт російського найманця Віктора Шаповалова
На території України в складі ПВК "Вагнера" брав участь у бойових діях у районі населених пунктів Дебальцеве, Санжарівка та Уткіне (січень-лютий 2015-го). З кінця 2015-го регулярно відряджався до Сирії.

2. Чупахін Роман Олександрович, 16.02.1989, адреса реєстрації: Ростовська область, слобода Верхньомакіївка, вул. Гагаріна, б. 58. Посада: такелажник роти матеріального забезпечення, особистий номер - М-0721, позивний - "Чупа".

Паспорт російського найманця Романа ЧупахінаНа території України в складі ПВК "Вагнера" також брав участь у бойових діях у районі н.п. Дебальцеве, Санжарівка та Уткине (січень-лютий 2015-го). З кінця 2015-го регулярно відряджався до Сирії.

3. Тишкович Павло Михайлович, 19.09.1981, адреса реєстрації: Забайкальський край, місто Чита, мкр-н Дівоча сопка, б.40, кв.13. Посада: стрілець фільтраційного взводу, особистий номер - М-0525, позивний - " Циклоп ".

Паспорт російського найманця Павла Тишковича
У березні-квітні 2016-го перебував у складі резервної роти ПВК на території України. А з 2017-го - відряджений до Сирії. Раніше проходив службу у 24 бригаді спецназу Росії.

4. Свєткін Єгор Володимирович, 20.03.1986, адреса реєстрації: Самарська область, село Хрящівка, вул. Польова, б. 35, кв. 9. Посада: механік-водій 3 танкового взводу танкової роти, особистий номер - М-0823, позивний - "Буран".

Паспорт російського найманця Ігоря СвєткінаНа території України у складі ПВК "Вагнера" брав участь у бойових діях у районі н.п. Дебальцеве, Санжарівка та Уткине (січень-лютий 2015-го). З кінця 2015-го регулярно відряджався до Сирії.

5. Лузан Сергій Іванович, 11.07.1972, адреса реєстрації: Краснодарський край, село Варнавінського, вул. Партизанська, б. 6Б. Посада: водій взводу підвозу боєприпасів артилерійської батареї 2С1, особистий номер - М-1 694, позивний - "Сибіряк".

Паспорт російського найманця Сергія ЛузанаУ складі ПВК "Вагнера" брав безпосередню участь у бойових діях на території України поблизу Луганського аеропорту (липень-серпень 2014-го). Після України брав участь у бойових діях у Сирії.

6. Лебедєв Андрій Миколайович, 29.07.1974, адреса реєстрації: Ярославська область, місто Рибінськ, вул. Рокосовського, буд.2 кв.63. Посада: старший стрілець-зенітник розрахунку ПЗРК, особистий номер - М-1671, позивний - "Лебідь".

Паспорт російського найманця Андрія Лєбєдєва
Брав безпосередню участь у бойових діях на території України поблизу Луганського аеропорту (за підозрами СБУ, збив український ІЛ-76 - ред.) і населених пунктів Дебальцеве, Санжарівка та Уткине (січень-лютий 2015-го). У жовтні 2014-го нагороджений державною нагородою РФ - медаллю "За відвагу". У травні 2015-го нагороджений державною нагородою РФ - "Орденом мужності".

У квітні 2016 -го Віктор Шаповалов та Єгор Свєткін були представлені до нагородження державною нагородою РФ - "Орденом мужності", а Лебедєв - "Медаллю Суворова", як "учасники оперативно-розвідувальних і спеціальних заходів у районі н.п. Пальміра", а в нагородних листах у графі "посада" після самої посади в ПВК "Вагнера" зазначено: "робота в інтересах МО РФ". І якщо "Орденом мужності" нагороджуються як військові, так і цивільні особи, то "Медаллю Суворова" нагороджуються тільки військовослужбовці РФ.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...