Приїжджати не треба: Організатори "Євробачення" пропонують транслювати виступ Самойлової з Росії

Європейський союз мовників пропонує організувати супутникову трансляцію виступу представниці Росії, якій заборонили в'їзд в Україну.

Скріншот

Організатор конкурсу "Євробачення" Європейський мовний союз запропонував Першому каналу Росії організувати пряму трансляцію виступу співачки Юлії Самойлової для демонстрації на конкурсі. Про це повідомляє прес-служба організації, передають Патріоти України.

"Беручи до уваги, що заборона на в'їзд може залишитися в силі, і в цілях збереження неполітичного характеру пісенного конкурсу "Євробачення", європейський мовний Союз зробив безпрецедентний крок, запропонувавши Першому каналу Росії можливість транслювати виступ Юлії Самойлової у 2 півфіналі конкурсу в прямому ефірі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Самойлова в червні 2015 року брала участь у гала-концерті "Світ спорту і добра" на території окупованого Росією Криму, куди в'їхала з порушенням встановленого порядку Україною, чим, відповідно, порушила українське законодавство.

Як зазначила голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз, будь-які виключення щодо російської співачки поставили б під сумнів принцип рівності людей перед законом, оскільки нею скоєно злочин, передбачений ст. 332-1 Кримінального кодексу України.

На переконання депутата, рішення СБУ про заборону Самойлової в'їзду цілком правомірне і гуманне, оскільки дозволяє їй уникнути арешту і обґрунтованого кримінального переслідування за вчинення дій, які визначаються чинним законодавством України.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...