Прихований сенс: Експерт пояснив, чому насправді Угорщина проти закону про освіту

В Угорщині бракує робочих рук, отож сподівання влада країни покладає на вихідців із Закарпаття.

Ілюстрація: imagecdn3.luxnet.ua

Польщі немає сенсу псувати відносини з Україною через закон про освіту. Угорщина проти, тому що їй не вистачає людей, які б там працювали. Таку думку висловив польський громадський і політичний діяч Йелджей Ходзінський, повідомляють Патріоти України.

"Угорщина - трохи ізольована країна. Цій країні дуже не вистачає людей, які б працювали. Але туди не дуже хочуть їхати через рівень зарплати, який серед країн Центральної Європи - найнижчий. І угорська мова дуже складна. Тим, хто володіє українською, буде нелегко працювати в Угорщині", - говорить аналітик.

Тому, за словами Ходзінського, Угорщина може розраховувати тільки на румунів і жителів Закарпаття. Але румуни швидше поїдуть до Франції або Італії. І залишається тільки Закарпаття, де живе близько 150 тисяч осіб. До того ж Будапешт досі вважає Закарпаття частиною Угорщини.

"З точки зору Польщі все інакше. В Україні зараз проживає не так багато поляків. У Львові є дві польські школи. У цілому в Україні шість шкіл з польською мовою навчання. Зараз багато українців приїжджає до Польщі. За культурою Україна і Польща дуже близькі, мови схожі. І Польщі немає сенсу псувати відносини з Україною через закон про освіту", - підкреслив Йелджей Ходзінський.

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...