Прикидалася студенткою: У США зразу після побачення Трампа з Путіним заарештували небезпечну російську шпигунку

Росіянці Марії Бутіній загрожує п’ять років ув’язнення за шпигунство у США на користь РФ.

У Вашингтоні 15 липня затримали росіянку за підозрою в шпигунстві на користь Росії. Судове засідання у її справі відбудеться 18 липня. Про це йдеться на сайті Міністерства юстиції США, повідомляють Патріоти України.

Затримана - 29-річна громадянка РФ Марія Бутіна, проживає у Вашингтоні та знаходиться в США за студентською візою.У відомстві повідомили, що росіянка працювала під керівництвом високопоставленого кремлівського чиновника, що перебуває в списку санкцій США. Ім'я чиновника не називається. Вказується, що він перш за «був депутатом парламенту» Росії, а пізніше став «високопоставленим представником в Центральному банку».

Її звинувачують у проникненні в американську політичну організацію та незареєстрованій діяльності на користь Росії. Бутіній загрожує до п'яти років в'язниці за статтею «змова c метою роботи агентом іноземної держави» без відповідної реєстрації при американському уряді.

Адвокат росіянки заявив, що «Бутіна не є агентом» Москви, вона «недавно закінчила Американський університет у Вашингтоні, отримавши ступінь магістра в сфері міжнародних відносин». Він зазначив, що «немає нічого незаконного в бажанні зав'язувати персональні, професійні та робочі відносини з американцями, а також брати участь у відкритих для публіки заходах». Також, адвокат розкритикував сторону обвинувачення за «зловживання законом про іноземних агентів». Адвокат підкреслив, що закон повинен був «карати приховану пропаганду, а не відкрите і публічне спілкування іноземних студентів». У Росії Марія Бутіна була відома як помічниця сенатора Олександра Торшина, а також як член правління громадської організації «Право на зброю». Нагадаємо, що департамент юстиції США висунув звинувачення 12 співробітникам військової розвідки Російської Федерації за хакерську діяльність під час президентської виборчої кампанії в 2016 році.

Опублікував: Тетяна Ісічук

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...