"Принципово нова стратегія": У РФ заявили, що Пентагон готує "Троянського коня"

Валерій Герасимов каже, що Росія "готова протистояти підступним американським діям".

Валерій Герасимов. Фото: function.mil.ru.

У Генштабі РФ звинуватили США в розробці нової стратегії ведення військових дій "Троянський кінь". Про це заявив в суботу начальник Генерального штабу Збройних сил - перший заступник міністра оборони РФ Валерій Герасимов, передають Патріоти України із посиланням на ТАСС.

"Пентагон почав розробку принципово нової стратегії ведення воєнних дій, яку вже охрестили "Троянський кінь". Суть її полягає в активному використанні протестного потенціалу "п'ятої колони" в інтересах дестабілізації обстановки з одночасним нанесенням ударів високоточною зброєю по найбільш важливих об'єктах", - сказав він.

Начальник Генштабу зазначив, що Росія готова до запобігання будь-якій із цих стратегій. За його словами, основою відповіді РФ є "стратегія активної оборони", яка передбачає проведення комплексу заходів з випереджальної нейтралізації загроз безпеці держави.

Герасимов заявив, що США разом із союзниками визначили агресивний вектор своєї зовнішньої політики. "Ними опрацьовуються військові дії наступального характеру, такі як "глобальний удар", "багатосферний бій"", - сказав він.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...