Приперті до стінки: Шевцова розповіла про "капкан" Заходу для людей Путіна

"Колективний Захід" формує нові правила гри з Росією, які загрожують зруйнувати успішну модель виживання самодержавства.

Лілія Шевцова. Фото: inosmi.ru

Правлячий клас Росії виявився "припертим до стінки" через оцінку поведінки західними органами, в результаті чого багато хто не залишиться лояльним до режиму президента РФ Володимира Путіна. Таку думку висловила російський політолог, публіцист Лілія Шевцова в блозі на "Радіо Свобода"Ю повідомляють Патріоти України.

"Після довгого розгойдування західне співтовариство починає шукати відповідь на виклик, яким для нього стала Росія. Сприйнявши західну м'якотілість за норму і спробувавши розгойдати ліберальні демократії зсередини, Кремль спровокував неминучу відповідь. "Колективний Захід" формує нові правила гри з Росією, які загрожують зруйнувати настільки успішну модель виживання самодержавства", - заявила Швецова.

На її думку, Захід не прагне заганяти Кремль в кут або обвалити путінський режим. Тим часом, позбавивши Росію модернізаційного і фінансового ресурсу, у Росії залишиться один сценарій - загнивання.

"Але навряд чи російська еліта, яку не турбує деградація країни, може зітхнути з полегшенням. Замість закону в Росії російська еліта отримає закон в західному співтоваристві. Але тут виникає питання: як західні політичні інститути скористаються вразливістю російського правлячого класу, поставивши його перед загрозою перетворити в об'єкт перманентного розслідування? Адже Захід зовсім не зобов'язаний піклуватися про національні інтереси Росії, якщо її еліта стала антинаціональною", - зазначила вона.

Політолог додала, що формується зовнішній фактор пресингу, який вплине на лояльність політичного класу до Кремля. "Які зобов'язання будуть брати на себе представники російського правлячого класу, приперті до стінки західним правосуддям? Так, вони залишаться лояльними Путіну, впевнені багато хто. Та невже? Замість того щоб забезпечити собі роль великої держави і члена світового "Концерту націй", Росія виявилася державою , від якого сахаються. Але не стільки зі страху, скільки прагнучи уникнути гидот і з огиди. Росія стала державою, правлячий клас якої виявився у принизливій залежності від того, який вибір йому нададуть західні органи, що оцінюють його поведінку", - резюмувала Шевцова.

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...