Пристрасті в Раді: Нардепи ледь не побилися через українську мову

Віце-спікер Ірина Геращенко намагалася вгамувати нардепів, щоб не сталося сутичок між соратниками Вілкула та його опонентами.

Ілюстрація: exo.in.uа

Під час виступу депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула у Верховній Раді до трибуни підійшли інші депутати, бо він говорив російською мовою, передають Патріоти України з посиланням на УП.

Віце-спікер Ірина Геращенко намагалася вгамувати нардепів, щоб не сталося сутичок між соратниками Вілкула та його опонентами.

Після інциденту голова парламенту Андрій Парубій заявив: "Після попереднього разу, коли сталася дискусія з цього приводу, я вніс законопроект, що всі виступи на засіданні Верховної Ради можуть вестися тільки державною мовою".

"З цього приводу, я бачу, продовжуються дискусії – і тому я зараз даю доручення регламентному комітету вже в середу розглянути цей законопроект, щоб ми змогли його винести чимшвидше на порядок денний сесій і законодавчо закріпити той факт, що на засіданнях Верховної Ради можуть виступити лишень державною мовою", – повідомив спікер.

"Я прошу, щоб усі фракції парламенту з цього приводу провели дискусії. Я сподіваюся, що усі фракції парламенту підтримають цю ініціативу – і ми зможемо у найближчі дні законодавчо врегулювати цю ситуацію", – заяви він.

Парубій звернувся до депутатів: "Колеги, я можу розраховувати на підтримку залу? Отже, ми законодавчо це врегулюємо – і законодавчо ми цю двоякість вилучимо. І я сподіваюся на підтримку всього залу".

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...