​Путін був у курсі справ Скрипаля та отримував від нього листи з Великобританії: У Кремлі відбріхуються

Екс-агент ГРУ Скрипаль не вважав себе "зрадником", оскільки давав присягу Радянському Союзу, а не Росії і просив Путіна дозволу повернутись додому. Однак Володимир Володимирович вирішив інакше, стверджують в оточенні отруєного.

Колишній полковник ГРУ РФ Сергій Скрипаль звертався до президента цієї країни Володимира Путіна з проханням дозволити йому повернутися в Росію. Про це в коментарі ВВС повідомив шкільний друг Скрипаля Володимир Тимошков. За його словами, Скрипаль заперечував, що він "зрадник", і просив "повного прощення", зазначають Патріоти України.

Тимошков розповів, що в 2012 році Скрипаль телефоном розповідав про свій лист Путіну. Він не вважав себе "зрадником", так як "давав присягу соціалістичної Батьківщини, Радянському Союзу, а не Росії". Крім того, Скрипаль висловив жаль з приводу того, що став "подвійним агентом", тому що життя в результаті цього "було зіпсоване".

Разом з тим, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков спростував інформацію про лист Скрипаля Путіну. "Ні. Це не так", - відповів Пєсков РІА Новини на питання, чи правда, що екс-шпигун просив дозволу повернутися в Росію.

Раніше Скрипаль служив в Головному розвідувальному управлінні РФ. У 1999 р він звільнився і з 2003 р працював в управління справами МЗС Росії. Після цього займався приватним бізнесом.

У грудні 2004 р росіянин був заарештований за підозрою в роботі на розвідку Великобританії. Слідство з'ясувало, що завербований він був ще в 1995 р і передавав англійцям секретні дані, зокрема про російських розвідників, які працювали в Європі під прикриттям. У 2010 р Скрипаль був помилуваний і обміняний в числі ще двох засуджених за держзраду на групу російських розвідників, заарештованих в США.

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...