Путін чекав давно: У ЄС розповіли, як Кремль готував ескалацію на Азові

Кремль інтенсивно розвивав свою дезінформаційну кампанію щодо Азовського моря. Підготовка інформаційного поля для реальних подій розпочалась ще наприкінці 2017 року, а наприкінці 2018 з'явився результат – захоплення українських кораблів, повідомляють Патріоти України з посиланням на проект EUvsDisinfo.

Проект спеціалізується на боротьбі з дезінформацією з боку Росії. Там зазначають, що до агресії Кремль готувався давно. Серйозна ескалація біля Керченської протоки із захопленням кораблів є результатом тривалої роботи російських пропагандистів.

Кінець року супроводжувався серйозною ескалацією в Азовському морі, коли Росія захопила три українські кораблі та їх команду після відкриття вогню 25 листопада. Але дезінформаційна кампанія щодо Азовського моря розпочалася понад рік тому і поступово ставала інтенсивнішою, – йдеться у повідомленні.

Автори зазначають, що в серпні 2017 року російська пропаганда стала поширювати фейк про те, що Україна поглиблює дно Азовського моря з тим. Це нібито робилося для приходу НАТО.

Згодом, у липні 2018 року, у РФ запустили фейк про те, що Україна нібито займається отруєнням холерою Азовського моря, а у вересні 2018 року – новий фейк про "ініційовані Заходом провокації на узбережжі Азовського моря".

Вже у жовтні 2018 року кремлівська пропаганда активно "розганяла" інформацію про те, що Азовське море нібито є російським "внутрішнім морем". Після збройного захоплення кораблів ВМС України поширювалася російська деза про те, що ці кораблі нібито було отруєні Сполученими Штатами.

"Справа Азовського моря демонструє довгу партію дезінформаційної кампанії, ціллю якої є не лише відвернути увагу та перекрутити факти, але й підготувати інформаційне поле заздалегідь для подій, які можуть відбутися в реальності", – наголосили e EUvsDisinfo.

До слова, дослідники зазначили, що з 1001 фейка російської пропаганди протягом 2018 року 461 стосувався України, яка зображувалася як "нацистська держава".

Нагадаємо, раніше командувач військово-морськими силами України Ігор Воронченко розповів, щоУкраїна має у водах Азовського моря лише чотири кораблі та катери, у той час як там перебувають майже сотня суден Чорноморського флоту Росії та ФСБ. Половина з них повноцінно може виконувати усі завдання.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...