"Путін дограється із НАТО": Американський військовий розповів, навіщо Росія розв'язала війну в Україні

Спірні кордони не дозволяють країні вступити в Альянс, але із кожного правила завжди можна зробити виняток.

Гаррі Табах. Фото: Апостроф.

Президент Росії Володимир Путін розв'язав війну в Україні та Грузії для того, щоб у цих країнах з'явилися спірні території. Так, держави не можуть бути прийняті в НАТО згідно зі статутом Альянсу, пояснив в інтерв'ю капітан 1-го рангу ВМС США у відставці, екс-представник НАТО в Росії Гаррі Табах, передають Патріоти України.

"У статуті НАТО прописано, що це неможливо у зв’язку з цим. Я вважаю однією з причин, чому Путін почав війну з Грузією та Україною, те, що цей пункт забороняє вступ країни в НАТО, якщо є спірні кордони. У Грузії і України тепер вони є", — сказав він.

Однак він висловив упевненість, що в будь-якому правилі завжди є винятки. "І цей виняток потрібно буде прийняти. Думаю, Росія може догратися... Просто вони зробили це нелегально. Всі країни НАТО визнають Крим і Донбас частиною України, Абхазію, Північну Осетію — частиною Грузії", — пояснив офіцер.

Джерело: Апостроф

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...