"Путін домігся того, щоб Захід почав сприймати його як серйозного ворога", - Каспаров

Президент РФ з масштабів російської проблеми став спільною проблемою.

Володимир Путін. Фото: cdn-st1.rtr-vesti.ru

Країни Заходу почали сприймати президента РФ Володимира Путіна як серйозного ворога через його агресивні дії протягом останніх трьох років, коли в тому числі була розпочата війна на Донбасі і анексований український півострів Крим. Про це в інтерв'ю виданню Newsader заявив російський опозиційний політик, чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров, повідомляють Патріоти України.

"Путін домігся того, щоб Захід почав сприймати його як серйозного ворога. Він показав, що є ворогом вільного світу. І дії Путіна в останні три роки, звичайно, зробили набагато більше для розуміння реальної природи путінського режиму і можливості взаємодії з путінською Росією, ніж багато років наших умовлянь", - сказав він.

Каспаров зазначив, що Путін з масштабів російської проблеми став спільною проблемою.

"Диктатор рано чи пізно виходить за межі власної території рівно тому, що йому це потрібно для підтримки внутрішньої легітимності. Економіка перестає працювати, а людей треба чимось підтримувати, тому починаються завойовницькі походи. На них у Путіна, на щастя, не вистачає тих сил, які були у Сталіна чи Гітлера. Але на гібридні війни, на те, щоб урвати шматки сусідніх територій, бомбити мирні сирійські міста і підтримувати там побратимів-диктаторів, купувати західну еліту на всіх рівнях, втручатися в політичний процес - на це ресурсів вистачає більш ніж", - додав опозиціонер.

"Високі нафтові ціни створили не тільки ілюзію достатку у російського середнього класу, але і дозволили сконцентрувати в руках Путіна і його оточення кошти, яких в історії людства не мав ніхто: ні один диктатор не міг так безкарно і так безперешкодно витрачати якісь абсолютно божевільні гроші - десятки мільярдів доларів - на реалізацію власних глобальних задумів", - підкреслив політик.

Він заявив, що події останніх років "підвели риску під західною добродушністю" щодо господаря Кремля.

"Можна домовитися", "у нас є розбіжності, але ми можемо знайти точки дотику" - як і раніше ми чуємо ці абсолютно ідіотські розмови, але в цілому ці голоси тонуть у загальному хорі, який вимагає все-таки розібратися з Росією, яка при Путіні стала постійним джерелом проблем", - резюмував Каспаров.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...