"Путін іде далі": Експерт озвучив прогноз по наступу РФ на Україну

Росія накопичує свої сили в окупованому Криму біля кордону з Херсонською областю і тим самим демонструє свою націленість на цей регіон. Проте навряд чи нападе на Україну до президентських виборів, які пройдуть у 2019 році. Про це сказав екс-працівник Пентагону, а зараз експерт Атлантичної Ради Майкл Карпентер, повідомляють Патріоти України.

Він зауважив, що стурбований тим, що Росія сконцентрувала свої війська на Півночі окупованого Криму, адже це є значною небезпекою для України та жителів Херсонщини.

"Ми бачимо накопичування російських військових і їхні розвідувальні заходи в Херсонській області, І, до речі, це той регіон, де російська пропаганда може дістатися до українців – з Криму. Тому так, я бачу націленість росіян на цей регіон. Він і справді стратегічний, в першу чергу через канал, яким постачається питна вода до Криму. Але я б не прогнозував початку військової операції до виборів. Навпаки, я, скоріше, вважаю, що якщо наступ і буде – то вже після виборів", – наголосив Карпентер.

У зв'язку з цим, американець закликав українських силовиків уважно стежити за цим напрямком, і сподівається, що у Пентагоні також за цим стежать.

Окрім того, він додав, що підтримує нарощення військових сил в Чорному морі, адже там є союзники НАТО. Водночас, Капрентер зазначив, що не підтримав би введення американських кораблів до Азовського моря, адже його використання регулюється двосторонніми угодами між Росією та Україною.

"Я і справді підтримую присутність військово-морських сил НАТО в Чорному морі, адже Чорне море – це не російське озеро. І ми ніколи не визнаємо його таким. Відбувається ось що: коли Росія порушує закон, робить щось, що суперечить міжнародним правилам, пан Путін дивиться навкруги і вивчає реакцію міжнародної спільноти. Якщо він не бачить реакції – він іде далі. Завжди. Завжди, під час цієї війни", – зазначив експерт.

До слова, спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що Кремль може розпочати нову агресію в Україні, однак США спостерігають за ситуацією, аби запобігти такому розвитку подій. За його словами, Росія шукає привід – це підтверджує атака на українські кораблі біля Керченської протоки.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...

Америка ставить питання руба: Блінкен прибув до Китаю. У портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпіна не допомагати росіянам, - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...