Путін ніколи не віддасть Японії острова з Великої Курильської гряди, - російський опозиціонер

Андрій Зубов вважає, що в найближчій перспективі проблему Курильських островів сторонам розв′язати не вдасться.

Андрій Зубов. Фото: соцмережі.

Президент Росії Володимир Путін не віддасть Японії острови Великої Курильської гряди. Таку думку в коментарі висловив російський історик, опозиціонер Андрій Зубов, передають Патріоти України.

"Це стара історія. У 1956 році [перший секретар ЦК КПРС Микита] Хрущов запропонував укласти мирну угоду і водночас передати японцям так звану Малу Курильську гряду. Вони тоді відмовилися, оскільки хотіли отримати ще й південні острови Великої Курильської гряди. По суті, Путін повернувся до пропозиції Хрущова, якої за радянських часів ніколи й не скасовували. Узагалі, повернення Малої Курильської гряди – цілком природна річ: ми укладаємо угоду й віддаємо вам острови, якими володіємо незаконно. Поки мирної угоди немає, Росія за правилами війни продовжує контролювати ці острови. Путін запропонував повернутися до цієї логіки. А японці кажуть, що два острови основної гряди не входять у Курильську гряду. Це нісенітниця. Подивіться будь-яку географічну карту", – зазначив історик.

Він уважає, що в найближчій перспективі проблему Курильських островів сторонам розв′язати не вдасться. "Обізнані люди кажуть, що з імовірністю 80% Росія виграє справу щодо Курильських островів у будь-якому міжнародному суді, оскільки має права на Велику Курильську гряду. Я думаю, Путін ніколи не віддасть Японії острови з Великої Курильської гряди. А от повернення до варіанта Хрущова цілком імовірне. Але до нього вже навряд чи вдадуться самі японці. Їхній розрахунок такий: або все, або нічого. Тому я поки не бачу перспектив для розв′язання питання Курильських островів. Найімовірніше, просто поговорять і нікуди не просунуться", – резюмував Зубов.

Джерело: Гордон

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...