"Путін піде до формального закінчення цього строку. Планують у єльцинський спосіб, у 2023-му", - російський політолог

Президент Росії хоче передати владу наступнику наприкінці президентського строку, але ситуація може розвиватися за іншим сценарієм.

Валерій Соловей. Фото: соцмережі.

Президент Росії Володимир Путін не піде на новий президентський строк і спробує призначити наступника, як це зробив свого часу колишній глава держави Борис Єльцин. Таку думку висловив доктор історичних наук, професор і завідувач кафедри зв'язків із громадськістю Московського державного інституту міжнародних відносин (МДІМВ) Валерій Соловей в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Володимир Володимирович піде до формального закінчення цього строку. Планують у єльцинський спосіб, тобто у 2023 році. Але це занадто віддалені плани. Я думаю, що доведеться по-іншому", – розповів він.

Водночас професор не дав відповіді на запитання, як Путін втратить владу. "Ви можете передбачити входження в кризу, але ви не можете передбачити результати на виході з кризи... Я думаю, що буде посилюватися тиск. Ті, кого ми обґрунтовано вважаємо пасивною, інертною і депресивною більшістю, влада робить усе для того, щоб ці люди піднялися. Саме влада, підкреслю, не опозиція. Роль опозиції в тому, щоб показати їм, куди рухатися і за ким. Решту робить сама влада, і робить успішно", – підсумував Соловей.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...