"Путін починав кар'єру чекіста у НДР": Портников пояснив, чому Росія приречена

"Після провалу кандидатів російської "партії влади" у другому турі регіональних губернаторських виборів багато спостерігачів починають говорити мало не про кризу російського режиму, закінчення "соціального договору" Путіна і його співвітчизників, конфлікті навколо пенсійної реформи. Однак таке сприйняття підсумків виборів - черговий самообман", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Путін починав свою кар'єру чекіста у НДР і збудував політичну систему Росії за зразком і подобою східної Німеччини. У НДР також було кілька політичних партій. Більш того, в "парламенті" НДР, Народній палаті, "партія влади" СЄПН навіть не мала більшості голосів. Що не заважало СЄПН керувати країною протягом декількох десятиліть.

У Росії та ж сама політична система. "Єдина Росія", "Справедлива Росія", КПРФ, ЛДПР - це одна і та ж партія, на всяк випадок розділена на кілька груп. Головне, що об'єднує ці групи - їх зв'язок з російською мафією і спецслужбами. Формування цієї системи почалося навіть не за Путіна, а за його попередника Бориса Єльцина. 1993 року, після розстрілу російськими військами будівлі парламенту, на позачергових виборах перемогла ЛДПР Жириновського. Демократи тоді вигукували "Росія! Ти здуріла! ". А насправді Жириновський виявився лояльним партнером Єльцина.

Для того, щоб КПРФ або комуністи проявили самостійність, необхідна масштабна політична криза в Росії - зникнення "Єдиної Росії", Путіна, Медведєва, розформування ФСБ і ГРУ і оприлюднення їхніх архівів. Так було в НДР після краху соціалізму.

Партії-союзники СЄПН тоді усунули комуністів від влади та сформували свій уряд. Але все одно не втрималися в політиці - тому, що архіви спецслужб не знищили і виявилося, що всі керівники цих партій - співробітники або агенти спецслужб. А потім виявилося, що агенти спецслужб були і серед їхніх наступників з табору дисидентів - тих, кого готували "про всяк випадок", якщо система завалиться. Так що політику залишили і останній генеральний секретар ЦК СЄПН Егон Кренц, і перший некомуністичний голова Держради НДР з лав партії-сателіту Манфред Герлах, і перший некомуністичний прем'єр НДР, колишній опонент системи Лотар де Мезьєр.

Якщо російський режим впаде, цій країні теж доведеться пройти через тотальне очищення і ізоляцію "стукачів" від політичного життя в країні. У сучасній Росії цих стукачів не менше, аніж НДР, їх присутністю буквально просякнуті і влада, і системна опозиція, і несистемна опозиція, і пропаганда, і демократична журналістика, і бізнес. Росія і Луб'янка - це синоніми.

І якщо Луб'янка збереже владу над сусідньою країною, не має ніякого значення, кого вона оголосить завтра своїм "смотрящім" - Путіна, Медведєва, Жириновського або Навального".

Джерело: Еспресо.ТV

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...