"Путін помре, а Кадиров залишиться. Це величезна проблема": Ганапольський про те, що чекає на РФ

У разі відставки президента РФ Володимира Путіна на Росію чекають великі проблеми з главою Чечні Рамзаном Кадировим. Таку думку журналіст Матвій Ганапольський висловив 23 грудня в ефірі радіостанції "Эхо Москвы", повідомляють Патріоти України.

"Чечня - суб'єкт РФ, і краще контролювати цю територію, ніж улаштовувати потім п'яту, шосту і восьму чеченську війну. А від Росії усього можна очікувати, ви ж знаєте. Вона відпустить, а потім будуватиме великий "русско-чеченский мир", як вона "русский мир" будує. Але що робити з цим Кадировим?" - розповів він.

Журналіст запропонував уявити гіпотетичну ситуацію відставки Путіна за умови, що Кадиров залишився у владі.

"До якої зони турбулентності потрапляє Російська Федерація... Просте запитання. От якщо Кадиров - "піхотинець Путіна", то, наприклад, оберуть будь-якого іншого президента, наприклад [директора держкорпорації "Роскосмос" Дмитра] Рогозіна. Він присягне Рогозіну і після цього говоритиме, що він піхотинець Рогозіна? Думаю, що ні", - підкреслив він.

На думку Ганапольського, Путіну треба думати над моделлю існування країни після його відставки. "Навіть якщо Путін вирішив залишитися назавжди, то Кадиров, я нагадаю, молодший за Путіна. Тому він помре, а Кадиров залишиться. Це величезна проблема. І Кадиров може витворяти все, що йому завгодно", – підкреслив він.

Журналіст додав, що РФ виділяє Чечні $1,4 млрд на рік, проте глава республіки вважає цю суму недостатньою. "Я просто хочу нагадати, що якась система взаємовідносин, крім грошей, має існувати між Росією та Чечнею... А цієї системи немає. Вона полягає лише у двох частинах. Перша – коли Путін підтримав Кадирова у спортивних штанях, коли трагічно загинув його батько. І друга історія – коли той йому пообіцяв тримати Чечню. А цей йому пообіцяв давати багато грошей. Але це не система відносин усередині федеративної держави, це гігантська проблема", – підсумував він.

Кадиров очолював Чечню із 2007 року, двічі його кандидатуру за поданням президента РФ затверджував місцевий парламент. У 2016 році вперше за 13 років відбулися прямі вибори глави республіки, і Кадиров здобув понад 97% голосів.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...