​"Путін занадто багато грошей туди закачав": Афонські ченці виступили проти Епіфанія

З 20 монастирів Афона тільки 7 проголосували за те, щоб 3 лютого 2019 року в Києві взяти участь в інтронізації глави ПЦУ.

Путін роками вкладав гроші у монастирі на Афоні. Фото: РБК.

13 монастирів Афона відмовилися взяти участь в урочистій церемонії зведення на престол глави Православної церкви України Епіфанія. Про це повідомило грецьке видання "Рофмея", передають Патріоти України.

За його даними, з 20 монастирів Афона тільки 7 проголосували за те, щоб 3 лютого 2019 року в Києві взяти участь в інтронізації глави ПЦУ. Релігієзнавець Олександр Саган в коментарі пояснив таку позицію тим, що Кремль роками вкладав гроші в грецькі монастирі. Але тим не менш, вплив з часом буде падати і ченці визнають нову українську церкву.

"Путін занадто багато грошей туди закачав, щоб мати на них вплив. Але всьому свій час. Приїдуть колись. Втім, це не окрема церква, а група монастирів Константинопольського патріархату", - сказав Саган.

Зазначимо, інтронізація Епіфанія відбудеться 3 лютого під час божественної літургії в Соборі Святої Софії Київської. По факту це церемонія вступу на престол і офіційний початок виконання обов'язків Предстоятеля.

Джерело: Обозреватель

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...