Путіна та Шойгу судитимуть у Києві? Міжнародний трибунал по MH-17 можуть створити в Україні, - МЗС Нідерландів

Прокурорське розслідування причин катастрофи малайзійського літака ведеться дуже активно.

Берт Кундерс. Фото: www.canlihaber.com.

У цілях кримінального переслідування винних у катастрофі малайзійського Boeing 777 в Україні може бути створений міжнародний трибунал. Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс під час виступу в Європарламенті, передають Патріоти України з посиланням на hromadske.tv.

«Прокурорське розслідування ведеться дуже активно. На цій базі ми будемо вирішувати найближчими місяцями із залученими країнами щодо знаходження найкращого механізму (кримінального – Ред.) переслідування відповідальних на національному рівні або за допомогою створення країнами спільного суду», - зазначив Кундерс.

Також він наголосив, що залежно від ходу розслідування будуть прийматися рішення з іншими колегами. Раніше замглави Росавіації Олєг Сторчєвой направив у Нідерланди лист, у якому стверджується, що нідерландські фахівці неправильно визначили просторове положення ракети щодо літака в момент його ураження і зону її пуску.

У Нідерландах 13 жовтня на авіабазі Гілзе-Райен оприлюднили результати техічного розслідування катастрофи рейсу МН17. За висновками розслідування, характер уражень чітко вказує на конкретну модель ракети - 9N314М. Вона розірвалася в кількох метрах від лівої частини кабіни літака.

Росавіація виступила з офіційною заявою, коментуючи публікацію технічного звіту по розслідуванню катастрофи рейсу МН17, у якій заявила, що уражальні елементи, знайдені на місці падіння Боїнгу, не відповідають вказаним у звіті Ради безпеки Нідерландів.

Напередодні нідерланського звіту російський збройний концерн Алмаз-Антей з посиланням на власну симуляцію заявив, що літак не могли збити з «Буку» нової модифікації. Пізніше засновник Bellingcat Еліот Гіґґінс назвав звіт росіян «демонстрацією для російських ЗМІ».

Українські правоохоронці оголосили підозру у вчиненні умисного вбивства одному з лідерів бойовиків на Донбасі росіянину Ігорю Безлеру. Саме громадянин Росії Ігор Безлер доповів полковнику Головного розвідувального управління генштабу Збройних сил Росії Василю Гераніну про збитий літак у небі над окупованим Донбасом український літак, який виявився Боїнг-777 Малайзійських авіаліній рейсу MH-17.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...