Путіна з Кремля винесуть свої, - Андрій Піонтковський

Подібний сценарій вже мав місце в історії за часів Сталіна і Хрущова, коли вони «ставили світ на межу ядерної війни», але радянських лідерів усували свої ж.

В.Путін. Фото: Антикор.

На думку відомого політолога Андрія Піонтковського, влада в Росії зміниться шляхом палацового перевороту. Про це він розповів в інтерв'ю «Гордону», передають Патріоти України.

"Путін вже зазнав три серйозних зовнішньополітичних поразки. Перше і найважче - в Україні: провал проекту «Новоросія», коли російськомовні українці відкинули фашистську концепцію «русского мира». Друга поразка - провал ядерного шантажу країн Балтії. Путін розраховував, що прийде в Прибалтику зі своїми «зеленими чоловічками», а НАТО злякається конфлікту з ядерною державою. Третя поразка - Сирія, яка назавжди поставила на Путіні клеймо військового злочинця. На жаль, не тільки на Путіні, а й на всій Росії", - підкреслив Піонтковський.

Політолог додав, що подібний сценарій вже мав місце в історії за часів Сталіна і Хрущова, коли вони «ставили світ на межу ядерної війни», але радянських лідерів усували свої ж. Він нагадав, що в ті часи існувало Політбюро - інститут, який всередині комуністичної системи обмежував владу першої особи.

«Згадайте зиму 1952-1953 років. Товариш Сталін - злочинний, але досить раціональний лідер у більшій частині свого правління, збожеволів і реально готувався до ядерної війни із Заходом. Це абсолютно не подобалося іншим членам Політбюро, і в результаті раптово з'ясувалося, що у Сталіна агональне дихання Чейна-Стокса», - пояснив Андрій Піонтковський.

"Відсутність формального захисного механізму (так званого Політбюро - ред.) в Росії затягує кремлівську агонію, але в кінці кінців з Кремля Путіна все одно винесуть його ж наближені. А більше - нікому", - вважає політолог.

Довідка: Дихання Чейна-Стокса - патологічний тип дихання, при якому поверхневі і рідкісні дихальні руху поступово частішають і поглиблюються, а досягнувши максимуму на 5-7 вдих, починають слабшати і стають рідше, після чого настає пауза.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...