Путіну приготуватись: США і ЄС можуть вдарити новими санкціями по РФ, - Волкер

ЄС і США розглядають додаткові обмежувальні заходи на випадок, якщо Росія не звільнить українських моряків, захоплених поблизу Керченської протоки 25 листопада, заявив спецпредставник держдепартаменту США по Україні Курт Волкер в четвер у Брюсселі, повідомляють Патріоти України.

"І США, і Європа розглядають, які додаткові заходи їм слід прийняти, якщо Росія не поверне моряків, і буде і далі виявляти подібні домагання на контроль над Керченською протокою", - сказав Волкер.

За його словами, як в ЄС, так і США розглядають можливість санкцій через труднощі російською стороною проходу суден до українськими портів в Азовському морі.

Серед розглянутих обмежувальних заходів можуть бути санкції проти судів, так і проти російських портів в Азовському морі, зазначив він. При цьому остаточного рішення щодо санкцій поки не прийнято.

Волкер також сказав, що США планують переглядати санкції щодо Росії через Крим у лютому. ЄС, за його словами, також розглядають можливі додаткові обмежувальні заходи, проте нічого не вирішено. Найближча зустріч міністрів закордонних справ ЄС, на якій можуть обговорюватися санкції, відбудеться в лютому.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...