"Путин давит, Бацька, похоже, стал колом": Експерт підвів підсумок зустрічі президента РФ і Лукашенка в Москві

Олександр Лукашенко після Нового року може полетіти в Пекін, а до Мінська, знову приїдуть представники Держдепу США з групами аналітиків.

Лукашенко вирішив чинити опір Путіну. Ілюстрація: соцмережі.

Відсутність спільної заяви за підсумками зустрічі президентів РФ Володимира Путіна та Білорусі Олександра Лукашенка є показовим фактом, який може свідчити про те, що вони знову не домовилися. Про це у своєму Facebook написав експерт Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич, передають Патріоти України.

При цьому він нагадав, що безрезультатно закінчилася вже четверта зустріч президентів. «Лукашенко и Путин встретились. Поговорили в разных форматах, даже поужинали. Заявлений по результатам переговоров не было. Это значит, что не договорились. Уже 4-ю встречу подряд, начиная с августа 2018. Путин давит, Лукашенко, похоже, стал колом», — констатував експерт.

Він вважає, що максимальної поступкою, на яку може піти Білорусь заради спільного економічного простору - це уніфікація митних зборів і акцизних зборів, а також на допуск російських митників до оформлення транзитних вантажів, що йдуть в РФ.

Крім того, Білорусь, можливо, погодитися на продаж однієї або декількох ТЕС, що працюють на російському газі, а й це можливо лише після того, як запуститься АЕС. На цьому тлі Росії залишається задіяти найпотужнішу «артилерію», а саме - підвищити ціну на газ.
У свою чергу Лукашенко після Нового року може полетіти в Пекін, а до Мінська, знову приїдуть представники Держдепу США з групами аналітиків. Крім того, Тишкевич прогнозує повернення до Мінська іноземних послів.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...