"Путин готовит новый удар": Боровий розкрив план Москви

​Декілька держав, серед яких Велика Британія, Ісландія й Австралія, заявили про дипломатичний бойкот Чемпіонату світу-2018, що незабаром розпочнеться в Росії. Чим відповість Москва?

Фото: allpravda.info

"Кремль, безумовно, хвилює, чи бойкотуватимуть Чемпіонат світу з футболу в Росії, і хвилює дуже сильно. Ситуація в РФ і навколо неї складається дуже несприятлива, робиться все можливе, щоб скорегувати її. Путін намагається показати себе цивілізованим лідером, готовим до спілкування та переговорів", - пише у своєму блозі російський опозиціонер Костянтин Боровий, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Для нього важливе зняття санкцій із Росії, і навіть у пропаганді дуже легко читаються наміри Кремля: з'являється, наприклад, абсолютно вигадана новина, що Путін може повернутися в G8. Він хоче бути учасником міжнародного процесу, при цьому не дуже змінюючи свою агресивну тактику лідера, який здійснює міжнародні, військові злочини і злочини проти людяності, порушує власні міжнародні угоди.

Чемпіонат світу - це для Путіна можливість показати себе частиною світового співтовариства, ніби змусити світову спільноту, Захід хоча б на якийсь час забути про військові злочини, про збитий "Боїнг", агресію проти України та військові злочини в Сирії, про те, що він підтримує іншого військового злочинця, Башара Асада, і терористичні організації, яким допомагає й Іран.

Завдання Путіна - здатися світу білим, чистим і пухнастим, щоб громадяни, політики почали собі задавати питання: "Начебто він адекватний, нормальний, прийнятний для світової політики? Можливо, нам варто змінити ставлення до Росії?" І в цьому випадку Путін хоче використати брехню й обман, щоб ввести світову спільноту в оману і змусити якщо не забути, то хоча б якийсь час не говорити про військові та міжнародні злочини РФ. Це прозора і зрозуміла тактика.

Чемпіонат обов'язково буде використаний для нової агресії: якщо не під час нього, то трохи пізніше, коли Путіну вдасться трохи "підремонтувати" свій імідж. Путін не збирається змінюватися. Де будуть ці злочини - в Україні, Сирії, Молдові, Грузії чи навіть Казахстані - передбачити складно, тому що Путін б'є по слабких місцях.

Що стосується бойкоту чемпіонату світу з боку Заходу, то, з одного боку, завдяки пропаганді Росії створюється відчуття неочевидності військових злочинів. Другий фактор - це колосальні інвестиції в підкуп політиків, які просували би Путіна, Кремль і його ідеї. Третій фактор - це те, що Захід все-таки розраховує на адекватність Путіна і в черговий раз пропонує йому поводитися цивілізовано. Бойкот міг би перешкодити цим зусиллям.

Я не думаю, що бойкот буде широким, якщо Росія до чемпіонату не скоїть якихось нових військових злочинів. Мені здається, що погроза Україні з боку Путіна, щоб вона поводилися тихо під час ЧС-2018, це бажання отримати хоча б тимчасовий перепочинок від звинувачень у військових злочинах в Україні.

Було б чудово, якби звільнення українських політв'язнів у Росії, фактично військовополонених, було умовою участі в чемпіонаті світу. Але я не думаю, що цей ультиматум буде підтриманий багатьма державами. Тим більше, що чемпіонат світу з футболу - це все-таки не той захід, в якому беруть участь держави. Вони можуть відправляти або не відправляти свої політичні делегації, але питання щодо команд - не державне, це питання федерацій, які, звичайно, незалежні від держави".

Джерело: Апостроф

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...