"Путин, памаги": У мережі з'явився повний текст скандального звернення Януковича до Путіна з приводу вторгнення в Україну (документ)

У зверненні до Путіна Янукович написав про "антиконституційний збройний державний переворот" в Україні і розкол суспільства.

Фото: ЗМІВ інтернеті оприлюднили повний текст звернення екс-президента України Віктора Януковича до президента Російської Федерації Володимира Путіна із закликом ввести війська в Україну. Відповідні фото документа розміщено на сайті УНІАН, повідомляють Патріоти України.

"У зв'язку з цим звертаюся до президента Росії В.В. Путіна з проханням використати Збройні сили Російської Федерації для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності і захисту населення України", - сказано в зверненні.

Варто нагадати, що 4 березня 2014 року на позачерговому засіданні Ради безпеки ООН на той час постпред РФ Віталій Чуркін заявив, що Янукович направив Путіну письмове прохання застосувати російські збройні сили "для захисту населення України".

1 березня 2014 року Рада Федерації РФ одноголосно дала згоду Путіну на застосування російських збройних сил в Україні, однак пізніше це рішення було скасовано.

Більш того, в березні минулого року Генеральна прокуратура РФ заявила, що екс-президент України Віктор Янукович під час Революції Гідності не звертався до російського керівництва з проханням ввести війська.

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...