Питання автокефалії в Україні абсолютно не означає появу державної церкви - Порошенко

В конституційних принципах взаємодії держави з релігійними організаціями не зміниться жодної коми, і свобода совісті нічим, ніким і ні для кого не буде обмежена, наголосив президент.

Петро Порошенко під час звернення до ВР. Фото:nbnews.com.ua

Питання автокефалії не означає, що в Україні з'явиться державна церква. Про це заявив 6 вересня президент Петро Порошенко під час свого звернення до Верховної Ради України, повідомляють Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

"Шановні народні депутати, я хотів би подякувати вам за звернення Верховної Ради до Вселенського Патріарха Варфоломія як предстоятеля нашої Церкви-Матері про надання томаса про автокефалію православній церкві в Україні", - сказав він.

Такий крок був необхідний і виходячи з традиції, згідно з якою для Вселенського Патріарха в таких питаннях є дуже важливою думка світської влади, і ми врахували цю традицію, і сподіваюся, Його Святість нас дуже добре почує і прийме до уваги опитування громадської думки, яке показує, що все більша кількість православних громадян хочуть мати, як це прийнято в більшості православних країн, єдину, помісну, автокефальну українську церкву", - звернувся президент до депутатів.

"І в той же час я хочу запевнити, що автокефалія абсолютно не означає появи державної церкви. В конституційних принципах взаємодії держави з релігійними організаціями не зміниться жодної коми, і свобода совісті нічим, ніким і ні для кого не буде обмежена", - підкреслив Порошенко.

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...