Рада прийняла рішення по звільненню Соболєва з посади голови антикорупційного комітету

За відповідну постанову на вечірньому засіданні Верховної Ради проголосувало 256 народних депутатів.

Фото: prm.ua

Депутати Верховної Ради проголосували за постанову про відставку народного депутата Єгора Соболєва з посади голови парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції, повідомляють Патріоти України.

Виступаючи перед депутатами напередодні голосування, Соболєв зізнався, що ця посада була однією з найвідповідальніших у його житті, а звільненням із неї йому почали погрожувати ще з березня цього року.

Причиною свого звільнення він назвав, що ухвалені антикорупційні закони почали працювати, почало працювати законодавство про НАБУ і високопосадовці нарешті почали заповнювати електронні декларації.

Під час ранкового засідання 7 грудня депутати лише з другої спроби змогли внести у порядок денний постанову про розгляд питання про відставку Єгора Соболєва з посади голови комітету із запобігання та протидії корупції.

Нагадаємо, під час засідання профільного комітету 6 грудня 12 народних депутатів підтримали рішення рекомендувати Верховній Раді звільнити Єгора Соболєва з посади голови цього комітету, визнавши його роботу незадовільною.

Нардеп Володимир Парасюк в ефірі 24 Каналу заявив, що після відставки Соболєва посаду голови комітету нібито пообіцяли нардепу від "Радикальної партії" Ігорю Попову.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...