Рада призначила дату виборів президента України

Верховна Рада підтримала призначення виборів президента України на 31 березня 2019 року. За відповідне рішення проголосували 298 народних депутатів, зазначають Патріоти України.
Президент Петро Порошенко під час виступу в Раді перед запровадженням воєнного стану наголосив, що після цього голосування депутати мають проголосувати за проект постанови про призначення виборів президента.
Зазначимо, що після того, як Рада національної безпеки та оборони та президент ініціювали запровадження воєнного стану, було незрозуміло, чи відбудуться вибори президента 31 березня, як передбачає законодавство, бо під час дії воєнного стану вибори глави держави не проводяться.

Нагадаємо, 9 листопада стало відомо, що новостворена політична платформа «Опозиційна платформа — За життя» висуне єдиного кандидата на президентські вибори в листопаді.

3 листопада соціалістична партія України висунула свого голову, колишнього керівника Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Іллю Киву у кандидати в президенти.
3 жовтня міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що братиме участь в президентських виборах.
1 жовтня міський голова Глухова, що на Сумщині, Мішель Терещенко заявив про свою участь у виборах президента України.
Станом на 8 жовтня налічується 28 потенційних кандидатів, які мають намір взяти участь у президентських виборах 2019 року.
Кампанія до виборів президента в Україні розпочинається 31 грудня. Вибори президента України відповідно до Конституції України і закону України «Про вибори президента України» повинні відбутися 31 березня 2019 року. Чергові вибори народних депутатів Верховної Ради України повинні відбутись 27 жовтня 2019 року.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...