"Рахунок йде на дні". Ірина Геращенко про брехню Москви та критичний стан Сенцова та Балуха

Якщо обох українців не вдасться вирвати з лап Кремля найближчим часом, то з великою вірогідністю вони загинуть або перетворяться на невиліковних калік

Російська сторона вдається до брехні для недопуску українського уповноваженого з прав людини Людмили Денісової до українських політв'язнів, зокрема Олега Сенцова та Володимира Балуха. Таку заяву зробила перший заступник глави Верховної Ради та представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо ситуації в Донбасі Ірина Геращенко, зазначають Патріоти України.

За її словами, виправдання РФ щодо того, що Сенцова не можна помилувати без його особистого звернення про це – безпідставні, адже Надія Савченко президента РФ Володимира Путіна про це не просила – це зробили на камеру нібито родичі вбитих нею російських журналістів.

Геращенко додала, що за 4 роки ув’язнення до Сенцова жодного разу не допустили українського консула, а російське громадянство йому нав’язали примусово.

"Вже 10 днів у РФ перебуває обмудсмен Людмила Денісова з вимогою виконати домовленості президентів і допустити її до Олега (Сенцова), Олександра (Кольченка), яких катують в Сибіру, Романа (Сущенка), який в ізоляції в Лефортово, Володимира (Балуха), якого катують в Криму. Й навколо допуску така ж брехня: начальник тюрми пішов, суд ще не прийшов, документи десь ідуть, ми нічого не знаємо. Країна суцільної, липкої як болото, брехні", - йдеться у повідомленні віце-спікера у Facebook.

Політик додала, що всі росіяни, яких Україна хоче обміняти, обвинувачені за важкими статтями: тероризм, вбивства, участь у війні, шпигунство. Всіх цих "негідників", за її словами, українська сторона готова віддати заради політв’язнів.

"Ще раз маю відповідально заявити: ми робили все можливе, аби витягти Олега весною 2016, разом з Савченко, в форматі 2-2, вели переговори, щоб за двох російських ГРУвців, Єрофєєва і Александрова, нам віддали Надію і Олега", - наголосила Геращенко.

Тепер Україна вимагає негайного звільнення Сенцова та всіх українців, яких незаконно утримують у РФ за сфабрикованими справами.

"Але у випадку з Сенцовим і Балухом рахунок йде на дні. І це страшно", - відзначила парламентар.

Геращенко додала, що передала колегам з ПАРЄ слова речника Кремля Дмитра Пєскова про те, що Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд нібито не звертався із закликами звільнити Сенцова і разом з колегами запитає про це самого Ягланда.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

"Логістика запрацює саме в цей період": Коваленко розповів, як конкретно Україна може використати американську військову допомогу

середа, 24 квітень 2024, 8:30

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що завдяки американській допомозі Київ зможе стабілізувати лінію оборони, а також почати формувати резерви для контрнаступальних дій. Хоча затримка її надання негативно позначилася на ситуації на фронті, н...