Раніше там знімали фільми: Навальний показав секретну дачу Путіна (відео)

Сама вілла - історична будівля вілла Селлгрена, побудована на початку 20 століття.

Скріншот

На острові Лодочний недалеко від міста Виборг була побудована нова дача для президента Росії Володимира Путіна на ділянці в майже 50 га. Про це йдеться в розслідуванні російського опозиціонера Олексія Навального, повідомляють Патріоти України.

Сама вілла - історична будівля вілла Селлгрена, побудована на початку 20 століття.

"Гарний триповерховий будинок з терасами, літні сади, свій причал. Коли ця вілла була в хорошому стані, її використовували для зйомок фільмів", - розповідає Навальний.

Віллу для Путіна, як стверджує "Дождь" в своєму розслідуванні, почали конструювати десь в 2011-2013 роках.

"До будівництві доклався Ілля Трабер. Це кримінальний авторитет з Петербурга 90-х, тісно пов'язаний з тодішнім мером міста - Володимиром Путіним", - зазначає Навальний.

Як стверджує російський опозиціонер, ділянку землі, де розташована вілла, перебуває в оренді Сергія Руднова, сина нещодавно померлого Олега Руднова, якого називають давнім другом Путіна.

"По-друге, земля під віллою та іншими будинками з 2005 року перебуває в оренді іншої людини - Сергія Колеснікова", - говорить він.

Саме Колесніков розповів про палац Путіна в Геленджику за 1 млрд доларів, який він будував разом з іншим соратником Путіна Миколою Шамаловим.

Навальний також зазначив, що вілла Путіна на острові Лодочний посилено охороняється.

"До будинків не підпускають нікого. А на в'їзді навіть відбирають мобільні телефони, щоб не фотографували. Ну, що так охороняють? Спецоб'єкти. І дуже важливі спецоб'єкти. Навіть до будинків і палаців Медведєва можна підійти впритул", - підкреслює він.

Навальний також розповідає, що за 5 км до в'їзду на територію будівель є табличка "База відпочинку "Сибур".

"В жодних публічних документах компанії "Сибур" ми цю базу відпочинку не знайшли", - стверджує він.

Серед власників компанії є найкращий друг Путіна Геннадій Тимченко та його зять Кирило Шамалов.

"Сукупність доказів явно вказує нам на стандартну корупційну схему Володимира Путіна. Його особисті активи записуються на його найближчих друзів. І ці друзі казково збагатилися за останні 17 років. І поки їм не загрожують жодні антикорупційні розслідування", - вважає російський опозиціонер.

"Є плани і на Львів, і на Київ": Самусь оцінив, чи може РФ знову піти у наступ на великі міста

неділя, 5 травень 2024, 7:37

Директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь в ефірі телемарафону прокоментував слова представника ГУР Вадима Скібіцького про можливий наступ РФ на Суми та Харків. "Плани у росіян є. Плани є і на Київ, і на Львів. Оскільки вони б не починал...

Не все так просто! Обіцяну зброю Україна отримає лише влітку чи навіть пізніше, - NYT

неділя, 5 травень 2024, 7:24

Після схвалення нової програми американської військової допомоги Україна вже отримала кілька термінових поставок зброї, але із наступними партіями можуть виникнути затримки. За даними видання, минулої неділі Україна отримала партію протитанкових засобі...