"Рапіра", "Підноси" та гармати: Тимчук розповів, чим Росія озброїла найманців "Л/ДНР"

Терористи через Шахтарськ у бік Донецька перекинули до 20-ти одиниць броньованих бойових машин (МТ-ЛБ, БТР-70/80).

Російські найманці отримали нову зброю. Фото: соцмережі.

Під час весняного перемир'я Росія по залізничних коліях перекинула на Донбас терористам нові боєприпаси і паливно-мастильні матеріали. Про це у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, зазначивши, що РФ таємно перекидає свої війська на територію України, передають Патріоти України.

"Для забезпечення діяльності частин і підрозділів 1 та 2 АК оперативного угруповання російських окупаційних військ, протягом тижня з території Росії доставили приблизно 1500 тонн ПММ (з/д. ст. Вознесенівка і Ровеньки), на з/д. ст. Іловайськ прибув ешелон у складі 21 вагону з артилерійськими боєприпасами", – йдеться в повідомленні.

Тимчук зазначив, що терористи посилилися 4-ма гарматними артилерійськими батареями 122-мм буксированих гармат-гаубиць типу Д-30/30А. "Одразу на двох ділянках окупанти обладнають позиції для додаткових вогневих засобів – у районі на південь від Первомайська зазначається про обладнання позицій для мінометів і станкових гранатометів, у районі Саханка на Маріупольському напрямку – обладнання окопів та укриттів у другій лінії", – відмітили в інформації.

Тимчук підкреслив, що терористи через Шахтарськ у бік Донецька перекинули до 20-ти одиниць броньованих бойових машин (МТ-ЛБ, БТР-70/80). У район Дебальцеве окупанти перекинули підрозділ 100-мм протитанкової гармати типу МТ-12 "Рапіра". Ці протитанкові гармати увійшли в "протитанковий резерв" на зазначеній ділянці. Також у районі Мар'їнки окупаційні формування підтягнули до переднього краю мінометну батарею (4 одиниці) 2Б14 "Піднос" (82-мм).

У пеклі гості: ЗСУ "денацифікували" російського окупанта з дев'ятьма судимостями

вівторок, 16 квітень 2024, 8:43

Українські воїни ліквідували чергового російського окупанта із Володимирської області РФ. Загарбник на прізвисько "Лямба" дивом вижив під час удару HIMARS по російських окупантах на полігоні в Трудовському, де РФ зазнала значних втрат, але висновків н...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 16 квітня

вівторок, 16 квітень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.04.24 орієнтовно склали: