"Рассказывает сказки": В Україні оцінили нову ядерну ракету Путіна

Від першого броскового випробування до здачі такого комплексу на бойове чергування проходить 4-5 років

Фото: ЗМІ

Директор Національного інституту стратегічних досліджень (НІСД), радник президента України Володимир Горбулін сумнівається, що балістична ракета з ядерною силовою установкою і системою подолання протиракетної оборони "Сармат", яку представив російський лідер Володимир Путін, незабаром з'явиться на бойовому чергуванні РФ, повідомляють Патріоти України.

Під час міжнародної конференції з питань забезпечення парламентського контролю в ОПК України в Києві він заявив, що був "відверто ображений" недавнім виступом Путіна перед Федеральними зборами РФ, впід час якого російський президент порівняв "Сармат" з розробленим в Україні в радянські часи РС-20 "Воєвода", який стоїть донині на бойовому чергуванні в РФ, пише Інтерфакс-Україна.

"Він порівняв "Сармат", якого ще не існує на озброєнні, і я не знаю, коли він з'явиться на озброєнні, з нашим "Сатаною". На сьогоднішній день ракетний комплекс "Сармат"- це ще тільки так званий масгабаритний макет, який пройшов у кінці 2017 року стадію кидкових випробувань", - наголосив радник Порошенка.

"Досвід показує, що від першого броскового випробування до здачі такого комплексу на бойове чергування проходить 4-5 років", - сказав Горбулін. Він зазначив, що російським розробникам необхідно, зокрема, провести льотно-конструкторські випробування нового ракетного озброєння і протестувати ракету. "Розповідати казки, яка це ракета для того, щоб всі злякалися, дуже некоректно", - резюмував глава НІСД.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...