"Разом переможемо": Сейм Польщі схвалив Декларацію пам'яті і солідарності

Андрій Парубій повідомив, що Сеймом схвалено спільну з Україною та Литвою Декларацію

Фото: Радіо Свобода

Сейм Республіки Польща схвалив спільну з Україною та Литвою Декларацію пам'яті і солідарності. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив голова Верховної Ради України Андрій Парубій, передають Патріоти України.

Політик написав, що сьогодні увечері "Сейм Польщі схвалив Декларацію пам'яті і солідарності". Також він додав: "Ми разом - Польща і Україна - переможемо!".

Нагадаємо, Парубій 18 жовтня повідомив, що 20 жовтня планується синхронне схвалення парламентами Литви, Польщі та України Декларації пам’яті і солідарності. Сьогодні ВР ухвалила постанову "Про Декларацію пам’яті і солідарності Сейму Республіки Польща та Верховної Ради України". У документі зазначається, що парламенти України та Польщі спільно й одночасно приймають цю Декларацію пам`яті і солідарності, аби віддати шану мільйонам жертв, яких зазнали "наші народи під час Другої світової війни, та засудити зовнішніх агресорів, що намагались знищити нашу незалежність".

Серед іншого, парламенти України і Польщі заявили також про необхідність активізації неупереджених досліджень в історичних питаннях. Під час розгляду документа Парубій наголосив, що текст декларації був підтриманий і комітетом Сеймасу Литовської Республіки. При цьому він додав, що сьогодні документ розглядає Сейм Польщі. Голова Комітету ВР у закордонних справах Ганна Гопко висловила сподівання, що найближчим часом до цієї декларації приєднається Литва.

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...

Почалася істерика: Росія погрожує ексглаві МЗС Литви за пост про Керченський міст

неділя, 28 квітень 2024, 12:25

Перший заступник постійного представника Росії в ООН Дмитро Полянський у неділю, 28 квітня, відреагував на пост колишнього міністра закордонних справ Литви, нині посла країни в Швеції Лінаса Лінкявічюса щодо Керченського (Кримського) мосту, заявивши, щ...