Разом проти агресії РФ: Україна повинна підтримати Азербайджан, який постраждав через Росію, - Чубаров

Голова Меджлісу кримських татарів жостко висловився на рахунок того, кого він підтримує - Вірменію чи Азербайджан.

Рефат Чубаров. Фото: inforesist.org.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров впевнений в тому, що Київ зобов'язаний підтримати народ Азербайджану, який відчув на собі агресію Російської Федерації так само, як жителі України, а влада України повинна продовжити підтримувати територіальну цілісність Азербайджану, Грузії і Молдови. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Окупація Росією Криму та реальна загроза майбутньому його корінного народу - кримських татар, понад 10 тисяч смертей громадян України, які проживали в Донецькій і Луганській областях, перетворили мене в жорсткого прагматика", - пише глава Меджлісу.

На його думку, Україна повинна висловити підтримку тим країнам, територіальна цілісність яких постраждала через агресію Російської Федерації.

"Коли мене сьогодні попросили викласти свою оцінку ситуації, що загострилася навколо Нагірного Карабаху, мовляв, чия позиція мені ближче - Азербайджану чи Вірменії, я відповів коротко і зло: з таким же успіхом ви могли мене запитати про моє ставлення до Зімбабве, Венесуели, Сирії, Куби, Нікарагуа, Судану, Північної Кореї і Болівії, які проголосували разом з Вірменією в підтримку окупації Криму Росією", - резюмував Чубаров.

Нагадаємо, скоро Крим залишиться без води, і тоді кримчани будуть назад проситися в Україні. Михайло Апостол, колишній народний депутат України, який в даний момент є радником Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з аграрних питань, заявив про те, що існують побоювання щодо перетворення земель сільськогосподарського призначення в Криму в справжню пустелю.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...