Разом проти агресора? Данія має намір затримати будівництво "Північного потоку-2" (відео)

Голова українського уряду провів зустріч з прем'єр-міністром Данії.

Володимир Гройсман та Ларс Люкке Расмуссен. Фото:kmu.gov.ua

Данія має намір затримати реалізацію проекту будівництва газопроводу "Північний потік-2", який важливий для долі всієї Європи, а не тільки даного королівства. Про це під час спільної з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом прес-конференції заявив прем'єр-міністр Данії Ларс Люкке Расмуссен, передають Патріоти України.

З метою затримки будівництва одіозного газопроводу в парламент країни внесені законодавчі ініціативи, які спрямовані на затримку реалізації проекту.

"Звичайно, ми думали над питанням "Північного потоку-2". Моя позиція полягає в тому, що цей проект має геополітичну, європейську імплікацію і сама Данія не може вирішити його. Ми не визначилися, коли треба прийняти остаточне рішення, і насправді це дуже важко передбачити. У мене є сильне відчуття, що нам треба перенести це питання за європейський стіл переговорів для європейських країн", - заявив прем'єр-міністр Данії.

За його словами, потрібно звернути увагу на всі застереження, всі проблеми, і потрібно усвідомити і обговорити всі питання, пов'язані з Україною та іншими державами, які "дуже-дуже серйозні", заявив Ларс Люкке Расмуссен.

Зокрема, прем'єр Данії також запропонував серйозно і виважено проаналізувати всі ризики і роль України, як транзитера палива.

Джерело: УНІАН

"Росіяни з добу не могли зрозуміти, чому ми з'явились там, де нас не було": Нацгвардія просунулась у Серебрянському лісі

вівторок, 23 квітень 2024, 20:15

Національна гвардія України має певні успіху в районі Серебрянського лісу у Луганській області. Трьом бригадам вдалося повернути частину території. Про це повідомив командувач Нацгвардії Олександр Півненко в інтервʼю LIGA.net, передають Патріоти Україн...

"України тут більше не буде": Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до РФ (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 19:51

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України, передають Патріоти України. Чоловік радів приходу о...