"Развели, как котят": Європейські ЗМІ розповсюдили фейкову інформацію про масову бійку фанів в Марселі

З Кабаєвою переплутали? Липовий сайт написав, що британські фани ображали російського президента Путіна і тенісистку Шарапову.

Бійка в Марселі. Фото: Твіттер.

Чимало європейських ЗМІ послалися на пост в мікроблозі Twitter, в якому "очевидець" розповідав про те, що британські фани самі винні в масовій бійці, що трапилася 11 червня на стадіоні в Марселі, оскільки вони нібито провокували російських уболівальників. На аккаунт мікробога звернуло увагу чимало журналістів, які і з'ясували, що чимало їхніх європейських колег послалися на фейковий аккаунт, пвідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

"Манчестерський журналіст" на ім'я Саймон Раунтрі, який позиціонує себе як футбольний оглядач "новинного агентства Forest Echo News" в своєму мікроблозі у Twitter поширив повідомлення про те, що англійські фанати нібито скандували нецензурні кричалки про російського президента Путіна і тенісистку Шарапову.

"Репліки були почуті, і російські фанати побили англійців", - писав Саймон Раунтрі.

На даний момент аккаунт даного користувача заблоковано, проте в кеші Google зберігся згаданий запис.

Але численні факти вказують на те, що довіряти інформації, поширеній як Саймоном Раунтрі, так і іншим кореспондентам "Forest Echo News" навряд чи треба.

У цього агентства існує сайт, він не оновлюється, в засновниках вказана арабська компанія, згадки про яку відсутні будь-де.

Як вдалося дізнатися європейським журналістам, аккаунт самого порталу та його журналістів неодноразово опинявся в центрі скандалу, оскільки неодноразово повідомляв фейкові новини зі світу спорту.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...