Реформи, кажете? Прокурори в Україні їздять на коштовних авто бабусь і тещ і сідають п’яні за кермо (фото, відео)

Прокурори з усієї України їздять на автомобілях друзів, бабусь, тещ чи дружин і мають незадекларовані службові авто. Про це заявляють "Наші гроші з Денисом Бігусом", журналісти яких упродовж 2 місяців слідкували за вихідними прокурорів під час змагань з міні-футболу серед працівників прокуратур різних областей України на "Кубок генпрокурора", повідомляють Патріоти України.

Фінальна гра відбулась 8 липня на території спортивного комплексу Національної академії прокуратури України. Прокурор ГПУ Сергій Павчук приїхав на змагання на автомобілі Mercedes-Benz ML 320. Mercedes записаний на 66-річну Ангеліну Донченко з Яремча і відсутній у декларації прокурора. З нерухомого майна Павчук задекларував лише користування кімнатою на 16 кв м, яка належить ГПУ.

Інший прокурор з ГПУ Олександр Мітла приїхав на футбол на Lexus GX 470. Авто задеклароване, але належить не прокурору. За словами Мітли, позашляховик дав йому друг, аби прокурор користувався і доглядав за автівкою.

Заступник прокурора Київської області Ярослав Бендик приїхав вболівати на автомобілі Volkswagen Touareg, записаному на його 72-річну тещу Марію Лук'яненко.

Жінка зареєстрована як ФОП, що займається роздрібною торгівлею з лотків і на ринках, іншого бізнесу родина немає. Але якимось чином Лук'яненко змогла купити ще й будинок під Києвом на 360 кв.м, яким також користується прокурор.

На Lexus 350 своєї дружини (судді Господарського суду Світлани Грабець) приїхав інший заступник головного прокурора Київської області – Ігор Грабець.

Начальник відділу прокуратури міста Києва Василь Смітюх прибув на футбол на INFINITI M35, записному на брата прокурора, екс-нардепа від Партії регіонів Григорія Смітюха. Під час змагань журналісти зафіксували, як прокурор вживав пиво і в нетверезому стані сів за кермо.

Раніше "Наші гроші з Денисом Бігусом" розповідали, як Смітюх спільно з сім'єю отримали кілька земельних ділянок в Жулянах, арештованих у 2010 році СБУ у справі про незаконне виділення ділянок сім'ям суддів, прокурорів і міліціонерів.

Крім Жулян, прокурор також отримав землю в Конча-Заспі. Зокрема, по ділянці в елітному місці має сам прокурор, його брат – екс-депутат, їх дружини і інші родичі.

Головний прокурор Івано-Франківської обласної прокуратури Олександр Стратюк приїхав вболівати за своїх підлеглих на автомобілі Lincoln Navigator.

Машину придбали на початку 2018 року і записали на дружину прокурора. Жінці Стратюка цього року, крім Lincoln, вдалося купити ще й трикімнатну квартиру в новобудові Івано-Франківська і Тойоту, хоча за весь 2017 рік вона заробила лише 3200 гривень.

Дружина Стратюка, яка у 2017 році заробила лише 3200 гривень, у 2018-му змогла купити Lincoln, Тойоту і трикімнатну квартиру в новобудові Івано-Франківська

Головного прокурора Київської області Дмитра Чібісова журналісти зафіксували на службовому автомобілі. Хоча сам Чібісов запевняв, що це авто друга, який його підвіз на футбол.

Перший заступник Юрія Луценка Дмитро Сторожук заявив, що прибув на службовому авто, мовляв, він у цей день "чергує по прокуратурі", має "робочий день".

Але журналісти зафіксували, як Сторожук сідав у машину, записану на ТОВ "Товарна біржа "Автоком". Цю компанію господарський суд Київської області ще у 2011 році визнав банкрутом.

За даними реєстру фізичних та юридичних осіб, діяльність фірми припинена, у власності "Автокому" немає ані автомобілів, ані нерухомості.

До 2011 року співвласниками "Автокому" був "Промислово-інвестиційний холдинг "Богдан", який тоді входив в структуру автомобільної корпорації "Богдан" Петра Порошенка, Ігоря Кононенко та Олега Гладковського.

Згодом "Промислово-інвестиційний холдинг "Богдан" переписали на сина Гладковського Ігоря. Журналісти надіслали запит у ГПУ щодо службових автомобілів, якими користується Дмитро Сторожук, але там відповідь не надали, посилаючись на закон "Про оперативно-розшукову діяльність".

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...

"Це дуже цікаво, але лише одна країна варта уваги": Американський дипломат дав оцінку розмовам про новий мирний план для України

субота, 20 квітень 2024, 8:49

Лише Україна має право вирішувати, яким має бути «мирний план». На цьому наголосив Вільям Тейлор, віцепрезидент Інституту миру США, експосол США в Україні та колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні в інтерв’ю "Главкому", передають Патріо...