Репресії тривають: У Білорусі затримали ще одного українця

Ілюстрація: sputnik.by

У Білорусі зник ще один громадянин України - білоруські спецслужби затримали керівника підприємства ПАТ "Завод обважнювачів" (м. Костянтинівка Донецької обл.). Про це йдеться в листі на ім'я посла України в Білорусі Ігоря Кизима від 16 листопада, який має LB.ua, повідомляють Патріоти України.

У зверненні, підписаному в.о. голови правління цього заводу О.Козьменком, стверджується, що директор ПАТ "Завод обважнювачів" Скиба Олександр Сергійович (7 травня 1978 року народження) прибув до Мінська 15 листопада у відрядження на перемовини з ВАТ "Мінський тракторний завод", з яким українське підприємство має договір про постачання продукції, що використовується в ливарному виробництві білоруського заводу.

Скиба вилетів з Києва до Мінська рейсом 15 листопада о 14:20 і прибув туди о 16:15 за місцевим часом. Назад повернутися він збирався того самого дня, про що він повідомив телефоном о 19:20 за київським часом.

Однак наступного разу на зв'язок Скиба вийшов уже вранці - він зателефонував дружині з чужого білоруського номера й повідомив, що його затримали співробітники КДБ Білорусі.

"Намагаючись дізнатися про долю нашого співробітника, я звернувся на телефон, знайдений у мережі Інтернет, до оперативного чергового Управління КДБ Білорусі у м. Мінську із запитом про затримання нашого співробітника. Людина, яка відрекомендувалася заступником оперативного чергового, підтвердила мені факт утримання нашого співробітника в цій установі", - йдеться в листі.

При цьому представник КДБ Білорусі не повідомив про причини й цілі затримання, пообіцявши передзвонити, якщо виникне така потреба.

Як відомо, 25 жовтня в Мінську затримали власкора "UA: Українське Радіо" в Білорусі, громадянина України Павла Шаройка. Йому висунено стандартне для іноземних кореспондентів обвинувачення у "шпигунстві".

Дипломатичні джерела LB.ua розповіли, що розглядають арешт українського журналіста як продовження спеціальної інформаційної операції спецслужб Росії з дискредитації Білорусі перед світовою спільнотою.

Раніше, 4 серпня, у Білорусі зник 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України. Згодом стало відомо, що його викрали російські спецслужби й перевезли до слідчого ізолятора Краснодара (Росія).

Дуже бояться "бавовни": Росія змінює маршрути постачання з Сирії через постійні атаки морських дронів у Чорному морі

вівторок, 19 березень 2024, 15:42

Російська Федерація змушена змінювати маршрути доставки озброєння з та до Сирії через постійні атаки українських надводних дронів у Чорному морі, передають Патріоти України. Про це свідчать дані щодо маршрутів російських вантажних кораблів "Оборонлогіс...

"Для нас не є несподіванкою, що РФ налаштована на довготривалу війну": Згурець пояснив, чому Путін боїться оголошувати широкомасштабну мобілізацію

вівторок, 19 березень 2024, 14:45

Аналітик Defense Express Сергій Згурець вважає, що російська влада буде обережно ставитись до питання оголошення мобілізації, оскільки це може призвести до дестабілізації серед російського населення. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають...